VIDEO Structura centrală AUR, aleasă! Apelul lui Simion, pentru constănțeni: „Trebuie să faceți DREPTATE!”

De Ziua Unirii Principatelor Române, vineri, la Iași, au avut loc două manifestări unioniste de amploare, incluse, ca în fiecare an, în cadrul manifestațiilor oficiale ale Primăriei Iași, la care, anul acesta, au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Primul eveniment, unul civic, respectiv Marșul Unioniștilor, apoi cel politic: Congresul național al celei mai recente formațiuni înscrise în Registrul partidelor politice, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid înființat la 1 Decembrie 2019, de Ziua Națională, de candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion.

Iașul, zguduit de sloganul: Basarabia e România!

Unioniștii din România și Republica Moldova și-au dat întâlnire, la apelul Acțiunea 2012, pentru a sărbători Unirea Principatelor Române. Marșul unioniștilor a început de la ora 10:00, la Palatul Culturii din Iași și a reunit sute de participanți, care au defilat pe bulevardul Unirii, până în Piața Unirii, unde au avut loc manifestările organizate de Primăria Iași.

unionisti 3

La acest marș au participat mai mulți primari unioniști din țară, de la toate partidele: PNL, PSD, ALDE, aleși locali care, de-a lungul timpului, și-au adus aportul la cauza unionistă.

unionisti 2

Steagurile tricolore uriașe, pânzele cu mesaje referitoare la necesitatea reîntregirii naționale și cântecele patriotice au reprezentat contribuția unioniștilor la marcarea zilei de 24 Ianuarie în piața centrală din Iași.

După încheierea manifestațiilor oficiale, participanții s-au reunit la Primăria Iași pentru a discuta despre realizările din Anul Centenar, pentru a alege structura executivă a Acțiunii 2012 și pentru a anunța calendarul campaniilor și evenimentelor care se vor desfășura pe parcursul anului 2020 în sensul Unirii celor două state românești: România și Republica Moldova.

AUR are conducere centrală!

După un tur de forță în ultima perioadă, respectiv lansări de organizații județene în țară și organizații în diaspora – Constanța (18 ianuarie), Madrid (19 ianuarie), Cluj (20 ianuarie), Baia-Mare (21 ianuarie), Focșani (23 ianuarie), Iași (24 ianuarie) și urmează Roma (26 ianuarie), AUR a avut vineri primul Congres național în cadrul căruia și-a desemnat conducerea centrală.

CITEȘTE ȘI:

Evenimentul a debutat la Congress Hall, de la ora 14:00, cu intonarea imnului național:

Apoi, au urmat punctele relevante de pe ordinea de zi și care au inclus votarea statutului și a programului politic al partidului. De asemenea, a fost prezentată strategia pentru alegerile locale și parlamentare din acest an. La Congresul AUR au participat delegații din întreaga țară, din Republica Moldova și diaspora, inclusiv organizația județeană Constanța, una dintre cele mai puternice ale AUR, despre care George Simion a transmis următoarele:

La Congresul de vineri al AUR a fost aleasă o conducere bicefală, respectiv George Simion și Claudiu Târziu, în calitate de co-președinți, iar Sorin Lavric – președinte al Senatului AUR:

conducere aur

Senatul AUR este echivalentul Comitetului Executiv Național al partidelor clasice – PSD, PNL, USR. Astfel, secretar general al AUR a fost ales Cristian David și au fost aleși cinci vicepreședinți naționali, respectiv Robert Alecu, Diana Enache, Mihai Rădulescu, Mihail Albișteanu și Alexandru Săraru. Președinte al organizației oamenilor de afaceri a fost ales un alt vârf de lance al campaniei de la europarlamentare pentru George Simion, ilfoveanul Marius Sorin Lulea. Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu, soția co-președintelui AUR, a fost aleasă drept președinte al organizației de femei, iar Călin Balabasciuc este noul președinte al AUR Tineret. Totodată, au mai fost votați și aleși Dan Marinescu – trezorier, Mircea Gheorgheosu – purtător de cuvânt, și Alexandru Bordian și Cristina Jalbă – ambii secretar executiv.

În cadrul Congresului AUR au mai fost aleși trei membri în Comitetul Național de Conducere, respectiv Cristian Ivănuță, Marius Lulea și Cosmin Sîrbu.

Au fost 122 de voturi general exprimate și 106 validate pentru conducerea națională, organizația județeană Constanța, a doua ca importanță la nivel național pentru acest partid, votând pentru această structură de conducere, cu excepția conducerii bicefale, unde s-a abținut!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *