VIDEO Stelian Ion (USR), despre legile siguranței naționale: „Serviciile secrete trebuie să ne dea informații, NU să guverneze!”

Un proiect de lege aflat în dezbaterea coaliției de guvernare prevede că procurorii nu pot intra fără aprobarea șefului statului în sediile SRI care gestionează informații secrete de stat. De asemenea, ofițerii SRI vor putea fi audiați, percheziționați sau reținuți pentru fapte săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu „numai de procurori anume desemnați”, cu informarea prealabilă a directorului general al SRI şi în prezenţa unui reprezentant al structurii juridice a Serviciului. Totodată, civilii și firmele vor fi obligați să sprijine agenții SRI, la cerere, în derularea operațiunilor serviciului de informații, se mai arată în proiect. Coaliția de guvernare dezbate proiectele legilor securității naționale, un pachet mai amplu de legi care privesc funcționarea și organizarea serviciilor de informații, a armatei, ministerului de Interne și CSAT.

Deputatul constănțean al USR, fost ministru al Justiției, Stelian Ion, critică intens proiectele apărute, de principiu, pe blat, la unii parlamentari. USR Constanța a organizat joi o conferință de presă, în cadrul căreia deputatul a arătat faptul că legile siguranței naționale trebuie ajustate, dar nu în acest mod dictatorial:

https://www.youtube.com/watch?v=3re18AB3wdI

În esență, Stelian Ion a subliniat faptul că Serviciile trebuie să ne dea informații, nu să guverneze, iar proiectele înaintate chiar de către aceste Servicii nu arată o eficientizare, ci o… întărire a lor. De asemenea, deputatul constănțean consideră că Serviciile nu au ce să caute în presă, politică sau alte instituții de stat, chiar dacă în ultimii ani clasa politică a dat rateuri, iar politicienii sunt oameni slabi. În ceea ce privește instituțiile de stat, Stelian Ion are o singură concluzie – concursurile transparente sunt garanția unor instituții eficiente și nu mai este nevoie de infiltrarea Serviciilor. Aici deputatul a mai vorbit de infiltrare în domenii în care nu au ce să caute, precum… educația:

https://www.youtube.com/watch?v=JtGXY4Jp42U&feature=youtu.be

În concluzie, Stelian Ion a precizat faptul că există oameni care chiar cred în eficientizarea statului prin infiltrarea Serviciilor… peste tot, însă el consideră că această abordare este fundamental greșită:

https://www.youtube.com/watch?v=Hu5ETOvLCyg
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *