VIDEO Stelian Ion (USR Constanța), trage semnale de alarmă privind PUZ-ul din zona peninsulară: „Informațiile de bază au lipsit cu desăvârșire!”

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, se arată extrem de îngrijorat cu privire la noul Plan Urbanistic Zonal din zona peninsulară a municipiului. Potrivit acestuia, Primăria Constanța este deficitară la capitolul accesărilor de fonduri europene pentru proiectele de infrastructură și este de părere că noul PUZ va pune în pericol vestigiile arheologice din zona peninsulară și nu numai.

„Trebuie să vedem faptul că acest PUZ este foarte important pentru Constanța. Zona peninsulară este inima Constanței, centrul istoric, zona cea mai încărcată de vestigii arheologice, zona pe care turiștii o vizitează foarte mult. (…) În loc să fie lămuriți constănțenii, de fapt au fost trase semnale de alarmă și oamenii sunt foarte speriați de ce urmează să se întâmple. (…) De curând, s-a avizat PUZ-ul care permite unui investitor să construiască o clădire (lângă Curtea de Apel Constanța – n.r), care nu prea are nici o legătură cu zona. (…) Până pe 19 ianuarie, putem trimite Primăriei opiniile noastre cu privire la ceea ce ar trebui să fie cuprins în acest PUZ. USR Constanța va avea propuneri concrete, lucrăm la ele și până pe 19 ianuarie le vom trimite Primăriei și vom insista să fie luate în calcul”, a spus deputatul Stelian Ion.

VIDEO Stelian Ion, disponibil AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*