VIDEO Stelian Ion (USR Constanța), despre referendumul pentru Justiție: „Sprijinim inițiativa președintelui Iohannis cu toată forța noastră. PSD vrea să distrugă Justiția, nu există variantă de mijloc”

Pe 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European, românii vor avea posibilitatea să se exprime și pe chestiunile legate de Justiție. Referendumul anunțat joi de președintele Klaus Iohannis vine cu două teme: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanțelor în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare. Acestea au fost propuse Parlamentului, care trebuie să se exprime în următoarea perioadă.

Potrivit deputatului constănțean al USR, Stelian Ion, majoritatea parlamentară a PSD și ALDE va trage de timp cât de mult posibil și fie va da un răspuns negativ, fie nu va da nici unul. Totodată, Stelian Ion a mai precizat în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri că, indiferent de posibilul răspuns al Parlamentului, Iohannis poate să meargă mai departe cu inițiativa, întrucât punctul de vedere al Legislativului este doar unul consultativ.  

„Obligația pentru președinte era să solicite un punct de vedere din partea Parlamentului. Bineînțeles, dacă Parlamentul într-o săptămână sau zece zile va exprima un punct de vedere, oricare ar fi el, președintele nu este obligat să țină cont de acest punct de vedere, el poate fi unul negativ, ar fi cu atât mai bine pentru că am ști mai repede întrebarea și am avea un timp mai îndelungat de analize și de convingere a oamenilor că trebuie să vină la vot și am avea posibilitatea să îi convingem și de utilitatea întrebării și să explicăm toate detaliile care se ascund în spatele acelei întrebări. (…) Începând de ieri, termenul de 20 de zile expiră pe 24 aprilie. Deci, este un interval foarte scurt între momentul în care Parlamentul trebuie să dea acest punct de vedere și momentul în care președintele va da decretul”, a spus deputatul Stelian Ion.

Despre necesitatea acestui referendum, mai multe în VIDEO atașat:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *