VIDEO Stelian Ion, dezlănțuit pe CCR: „Să nu ne mai fie frică să vorbim! Deliorga nu i-a deranjat ani de zile pe Mazăre, Constantinescu și Strutinsky!”

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, miercuri, conflictul constituțional între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în ceea ce privește alcătuirea completelor de trei judecători. Sesizarea a fost înaintată de deputatul PSD Florin Iordache, iar decizia CCR a inflamat societatea. Judecătorii au fost nevoiți să explice ce se va întâmpla cu persoanele condamnate definitiv și cu dosarele judecate până acum de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar avocații s-au întrecut în declarații și scenarii.

Potrivit judecătorilor CCR, vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte care au fost soluționate în primă instanță înaintea datei de 23 ianuarie 2019, cu condiția să nu fi fost decizii definitive. Astfel, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, nu este favorizat de decizia CCR. Cu toate acestea, Cutia Pandorei s-a deschis și este unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului. Decizia Curții a fost luată cu 5 voturi pentru și 4 voturi împotrivă. Au votat împotriva luării acestei decizii judecătorii Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. În favoarea deciziei au votat judecătorii Valer Dorneanu, Gheorghe Stan, Marian Enache, Attila Varga și constănțeanul Cristian Deliorga.

Despre decizia CCR, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a precizat vineri faptul că reforma Curții este o necesitate, în sensul ca factorul politic să nu mai numească majoritatea judecătorilor în cauză, pentru a se evita astfel de situații scandaloase:

CITEȘTE ȘI:

Cristian Deliorga, fost procuror și fost vicepreședinte al CSM, a fost propunerea PSD – ALDE, pe 7 mai a.c., pentru un mandat de 9 ani în funcția de judecător al CCR. La momentul propunerii – adoptată de Parlament, controversatul magistrat constănțean era judecător la Curtea de Apel Constanța. Între timp, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererea de pensionare a judecătorului Crisitian Deliorga de la Curtea de Apel Constanța. Potrivit deciziei CSM, Deliorga s-a pensionat din 14 iunie. Ieșit la pensie la Constanța, ajuns judecător CCR, Deliorga a votat, evident, cu partidul, aspect pe care deputatul Stelian Ion l-a punctat în conferința de vineri, arătând și faptul că, ani la rând, magistratul constănțean nu a fost vreun impediment pentru tripleta Mazăre – Strutinsky – Constantinescu:

În ultimă instanță, Stelian Ion a amintit faptul că Secția Specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie să fie desființată, inițiativa fiind inclusă în programul de guvernare al USR:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.