Spread the love

Criza provocată de pandemia de coronavirus pare că se apropie de final și odată cu măsurile sociale de relaxare se reiau și activitățile politice sau, cel puțin, negocierile care se desfășurau înainte de criză. România se pregătea pentru acest an, după alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019, de încă două runde de alegeri: cele locale, care trebuia să se desfășoare în această perioadă și cele parlamentare, în iarnă. Concomitent, USR începuse discuțiile cu PLUS pentru o eventuală fuziune. TOMIS NEWS relata în februarie că birourile naţionale au fost mandatate de Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional PLUS să demareze pregătirea procesului şi condiţiilor de fuziune.

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a avut vineri declarații de presă și, cu acest prilej, a precizat că fuziunea cu PLUS ar putea fi posibilă după alegerile locale, pe care Guvernul României le-a avansat, ipotetic în această fază, pentru sfârșitul lunii septembrie:

Dincolo de fuziunea USR – PLUS, o chestiune mai degrabă internă, partidele politice de dreapta se aflau, înainte de criza provocată de coronavirus, în discuții privind o eventuală alianță pentru alegerile locale. La Constanța, vorbim de PNL, USR – PLUS și PMP. În privința PNL, oficial cel puțin este stabilit senatorul Vergil Chițac, dar liberalii constănțeni l-au înviat pe Ionuț Rusu, ca o contrapondere la Chițac; USR a rămas la propunerea Stelian Ion, iar PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția municipiului, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu celelalte două partide. Reținem din perspectiva USR că PMP ar fi exclus din aceste negocieri, o eventuală alianță a dreptei fiind posibilă doar între PNL și USR – PLUS. Totodată, Stelian Ion a arătat că, indiferent de formulă, presupusa alianță trebuie tranșată cât mai repede:

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *