Spread the love

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a organizat, joi, o întrunire la lucrările din bd. Tomis nr. 49A. Este tensiune mare la Constanța în ultimele zile din cauza acestei construcții din centrul orașului. Vestigiile cetății Tomis ar putea fi distruse, iar reacția societății civile a fost vehementă împotriva investitorului, SC Bueno Comp SRL.

Terenul în cauză, situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp, este din 2016 proprietatea soților Carmen-Diana și Enache Bucovală și a soților Liliana și Stelian Bucovală. S-a efectuat descărcarea arheologică încă din 2017, iar investitorul, potrivit documentației, și-a luat angajamentul că va conserva și va pune în valoare zona istorică.

USR Constanța și Asociația Constanța Altfel nu cred în aceste angajamente ale investitorului și au avut mai mult inițiative în ultimele zile. Miercuri, Stelian Ion a anunțat faptul că lucrările sunt sistate și că s-a deschis dosar penal.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul a dorit să explice situația din ultimele zile și, joi, a explicat la întrunirea de la lupoaică faptul că demersul pe care îl întreprinde nu are o coloratură politică:

Per ansamblu, Stelian Ion a subliniat faptul că la construcția în cauză vorbim despre nerespectarea obligațiilor din autorizația de construire:

În final, Stelian Ion a arătat faptul că, în calitate de candidat la fotoliul de primar al municipiului Constanța, intenționează să organizeze o întâlnire în cadrul căreia să se tranșeze o practică foarte clară cu investitorii imobiliari:

CITEȘTE ȘI:

Stelian Ion a mai subliniat faptul că și Ministerul Culturii poate demara o anchetă proprie pe modul în care s-au eliberat avizele, iar ieri deputatul i-a înmânat ministrului Bogdan Gheorghiu o astfel de solicitare.

Joi, din dispoziția ministrului Culturii, secretarul de stat din cadrul ministerului, Liviu Brătescu, a ajuns la Constanța, unde are o întrevedere cu echipele locale de la Direcția Județeană de Cultură și de la Muzeul de Istorie Națională și de Arheologie pentru a se asigura că orice risc de distrugere a unor obiecte de patrimoniu este eliminat. Ulterior, Brătescu are stabilită o întâlnire cu prefectul George Niculescu.

„Concluziile acestei vizite în teren vor fi cuprinse în raportul pe care Prefectul îl pregătește, încă de săptămâna trecută pentru a-l prezenta opiniei publice, fiind astfel, primul demers de transparentizare a modalității în care autoritățile locale conlucrează în vederea conservării patrimoniului local în contextul dezvoltărilor urbane”, a transmis prefectul George Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *