VIDEO Spitalul militar modular de la Constanța a început să primească pacienți COVID-19

Spitalul militar modular de la Constanța, SMMIT, a început să primească de duminică pacienți COVID-19, pe fondul înmulțirii cazurilor din ultima perioadă. La SMMIT, amenajat pe stadionul Portul din Constanța, au fost internați până în acest moment 14 pacienți, conform declarațiilor făcute marți de col. dr. Aurel Trană, comandantul Spitalului Militar Constanța.

spital militar portul 2

Acesta a precizat că spitalul se ocupă, momentan, de pacienți care sunt netestați încă, pacienți suspecți. Conform colonelului Trană, cazurile dificile merg la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, cei cu comorbidități la Medgidia, iar cei cu forme ușoare la Palazu Mare sau Mangalia:

În acest moment, SMMIT Constanța are 8 paturi ocupate. În cazul în care numărul pacienților va crește, va fi cooptat personal medical fie de la Spitalul Militar Constanța, fie de la Spitalul CFR, din proximitatea spitalului modular:

În ceea ce privește specializarea cadrelor medicale de la spitalul de pe stadionul Portul, locțiitorul comandantului unității, dr. Diana Petrov, a precizat că, în primul rând, e vorba de medici de boli infecțioase, urmați de boli interne ș.a.:

La Constanța s-au înregistrat până în acest moment 2.791 de cazuri și 63 de decese. 375 de persoane sunt internate în spitalele din Constanța, dintre care 335 din județul Constanța și alte 40 din alte județe.

spital militar portul 1

Sistemul Modular de Izolare și Tratament are 56 de paturi și o zonă de carantinare cu 116 de locuri. La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120), Spitalul de Pneumoftiziologie (100), Spitalul Municipal Medgidia (150), Spitalul Municipal Mangalia (107), Spitalul Militar – Sistem Modular (56) și Secția Exterioară Agigea (74).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.