Spread the love

Pe faleza Cazinoului a avut loc, duminică, ceremonia de premiere a militarilor care au participat săptămâna aceasta la exercițiul „German Armed Forces Proficiency Badge”. Timp de o săptămână, 25 soldați americani de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și 25 soldați români aparținând Forțelor Aeriene, Terestre și Navale au făcut față cu succes unor probe specifice pentru a demonstra forța partenerilor NATO, interoperabilitatea regională și excelenta pregătire a militarilor dislocați la Constanța.

În prezența unor oficialități locale, precum primarul Constanței, Decebal Făgădău și comandantului Larry Vaughn, participanții care au obținut rezultate bune la toate probele au fost recompensați simbolic cu insigna specifică acestui exercițiu militar. Decebal Făgădău a avut cuvântul de deschidere a ceremoniei, în limba engleză:

Evident, pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii au luat măsuri specifice pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19. Astfel, participanții la eveniment au sta pe scaunele amplasate pe faleza din fața Cazinoului din Constanța, respectiv 21 de scaune pentru invitați și 50 de scaune pentru militarii prezenți la ceremonial.

Totodată, s-a asigurat distanțarea de 2 metri între scaunele amplasate; iar spațiul de desfășurare a evenimentului a fost delimitat de către organizatori, cu sprijinul I.J.J. Constanța, cu garduri, pentru asigurarea arealului de desfășurare precum și a distanțării sociale. De asemenea, spațiul a fost astfel delimitat încât să se poată asigura circulația pe faleza din fața Cazinoului din Constanța, de către publicul neparticipant în mod direct la eveniment, pe o distanță de 3 m de la marginea delimitată în acest scop.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *