VIDEO Șoferii „revoltați” ai CT BUS își riscă… salariile. Făgădău: „Nu accept ȘANTAJUL la adresa mea și a constănțenilor! Depun PLÂNGERI PENALE pentru această MIZERIE!”

UPDATE

Autobuzele și-au reluat circulația începând cu 13:30, anunță compania locală de transport în comun, CT BUS.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Vineri dimineață a început foarte prost pentru mulți constănțeni. O grevă spontană la CT BUS a pornit încă de la ora 05:00, iar compania a informat imediat faptul că din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieși pe trasee, nu poate asigura transportul în comun.

greva ct bus

CITEȘTE ȘI:

Conducerea CT BUS a avut pe parcursul zilei de ieri și în această dimineață mai multe runde de discuții cu reprezentanții conducătorilor auto însă aceștia au refuzat în continuare să se întoarcă la lucru.

CITEȘTE ȘI:

Problema de la CT BUS l-a înfuriat pe primarul Decebal Făgădău, care a ieșit furtunos într-o conferință de presă, în cadrul căreia a precizat faptul că acești greviști nu au respectat pașii procedurali pentru o asemenea inițiativă. De asemenea, potrivit lui Făgădău, 128 de șoferi trebuia să iasă astăzi pe traseu și nicidecum 400, mulți dintre aceștia au dorit să iasă, însă au fost obligați de un grup. Totodată, furia primarului se datorează și faptul că această companie a beneficiat de o atenție sporită din partea Primăriei – dublări salariale, sporuri peste sporuri, iar revolta este, astfel, de neînțeles:

Întrucât Făgădău nu este dispus să cedeze la acest șantaj, a anunțat că va depune plângeri penale și, pentru că acești angajați au contracte individuale de muncă, nu colective, în momentul de față își riscă… propriile salarii:

Pentru asemenea situații, juridic vorbind, există proceduri de urgență la care municipalitatea a apelat deja:

Șoferii care au intrat în grevă susțin că sunt nemulțumiți de valoarea primei de sărbători, de 330 lei sau de faptul că ei sunt răspunzători când se ivesc probleme tehnice la autobuze. Făgădău a explicat și aceste aspecte:

În toată această debandată, CT BUS anunță publicul călător, care a achitat astăzi călătoria prin SMS, sau sistemul MobilPay Wallet, că li se vor returna sumele plătite.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și sperăm că activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții CT BUS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.