VIDEO SNPPC l-a înnebunit pe Cîțu: Proteste pe BANDĂ! Zelca: „Taie de la noi toți, ca să facă „investiții”: terenuri de fotbal în pantă și parcuri în afara localităților”

De mai bine de două luni, SNPPC zguduie Guvernul României cu proteste. Executivul și sindicaliștii nu găsesc o cale de dialog asupra revendicărilor și, astfel, SNPPC o ține constant cu vuvuzele, alarme, fluierături, la pichetările care devin tot mai dese. Miercuri a avut loc un astfel de protest în Piața Victoriei de unde nu a lipsit președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca:

Printre revendicările polițiștilor amintim: abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021;abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației, în cursul acestui an;eliminarea discriminării specialiștilor din structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc., cu privire la sporul pentru risc și suprasolicitare neuropsihică ;actualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS; încadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere; acordarea voucherelor de vacanță/decontului serviciilor turistice în cursul anului curent; modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente/mijloace tehnice de intervenție, care să asigure eficiența misiunilor derulate în slujba cetățenilor și a statului, dar și protecția polițiștilor; diminuarea deficitului major de personal din toate structurile, în special din cele operative (care ajunge și la 25-30%), pentru a nu mai fi puși în situația ca 3 polițiști să muncească pentru 4, ceea ce implică eficiență scăzută în misiuni și suprasolicitarea personalului.

Continuăm protestele, pentru că Guvernul și Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice și profesionale ale familiei noastre ocupaționale și ale celorlalți angajați din România”, au precizat reprezentanții SNPPC, care vor protesta din nou pe 25 martie.

snppc

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *