VIDEO Sindicaliștii din Poliție au PROTESTAT din nou la Guvern și sediul MAI. Zelca (SNPPC): „Domnule arogant Cîțu, du-te ACASĂ!”

Sindicatele din Poliție au protestat iar în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor și la sediul Guvernului, la manifestația organizată de Ziua Poliției Române participând joi câteva zeci de persoane. În fața MAI protestatarii au aprins fumigene tricolore, au bătut în tobe și au strigat „Unitate”. Ieri, BT IPJ Constanta al SNPPC a sărbătorit ziua Poliției Române participând la protestul sediului Guvernului, MAI și Ministerului Muncii cu 90 de membri. În marșul de la Guvern spre sediul MAI au participat 1.000 de polițiști.

snppc 1

La sediul MAI o delegație a SNPPC a fost primita de secretarul de stat pe dialog social al MAI:

S-a stabilit ca, începând cu luna aprilie 2021, săptămânal să avem întâlniri de dialog social. Prima de acest fel va avea loc joi. Vom da MAI o ultimă șansă la dialog, dar vrem să fie un dialog REAL, CORECT, ANCORAT IN REALITATE și care SĂ REZOLVE PROBLEMELE POLITISTILOR. De la MAI am pichetat ministerul Muncii. Și aici delegația SNPPC a fost primita și a urmat aproape o ora și jumătate de discuții cu Marian Hoinari, director cabinet al ministrului muncii. Am pus pe tapet problemele politistilor, personalului contractual și ale pensionarilor MAI. S-a pus în discuție neaplicarea legii 153/2017, tăierea voucherelor de vacanta, neîndemânatic pensiilor militare, scoaterea vechimii din salariul de baza al personalului contractual, salariul minim pe economie și problemele generate de acesta pentru pensionari. Cu privire la lg 223/2015 reprezentanții ministerului au recunoscut și au reiterat faptul ca sediul materiei nu se alfa la ei ci în curtea MApN și MAI.Și aici pare ca se vrea dialog. Speram sa nu fie unul mimat. Cu toate acestea noi vom actiona cu maxima prudenta și vom continua protestele. Singura soluție pentru stingerea conflictului de munca și dovada ca acest gUVERN vrea dialog, este aplicarea lg 153/2017 ( etapa a III-a a drumului spre salariul prevazut in anexa VI din lege)”, a transmis președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, cel care, înainte de discuția de la MAI, i-a solicitat premierului Florin Cîțu demisia din funcție:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.