VIDEO Ședință liberală tip Caragiale la Constanța: Teo Hira și-a regizat ieșirea din Consiliul Local, ca să se pună șef de Regie

Consilierii locali municipali s-au întrunit, luni, în ședință ordinară, ultima din acest an și, printre proiectele de hotărâre dezbătute, s-a regăsit și cel privind aprobarea revocării Consiliului de Administrație al RAEDPP Constanța. A fost proiectul pe care consilierul local Teo Hira l-a așteptat cu sufletul la gură. Hira nu a reușit să își stăpânească entuziasmul pe parcursul ședinței și chiar l-a apostrofat pe primarul Vergil Chițac la un moment dat la un alt proiect de hotărâre, solicitându-i în cel mai nerespectuos mod să nu îl… întrerupă:

Discuțiile au ajuns la proiectul în cauză și primarul Chițac și-a exprimat dezamăgirea față de actuala conducere a RAEDPP, întrucât, până în prezent, nu a redactat un plan de management, astfel încât se impune revocarea CA.

Trebuie să vă spun cum s-a ajuns, care-i geneza acestei propuneri. Suntem în faza când facem bugetul pentru anul următor. Am chemat toate compartimentele pentru a discuta ce nevoi au. Discuția cu RAEDPP a decurs: bugetul lor e de 22 milioane, ei produc 10 milioane… răspunsul a fost: „Ne-am gândit să…” Nu avem un plan de management, nu știm unde e societatea, unde o ducem… Apoi am chemat colegele care se ocupă cu monitorizarea întreprinderilor, care au adus un raport, din care rezultă că RAEDPP nu are un plan de administrare în momentul de față. (…) Logica este foarte clară: nu se poate merge înainte fără un plan de administrare. RAEDPP, de doi ani, funcționează fără un plan de administrare. M-au linșat mediatic unii, că din cauza mea, că trebuia să-i anunț… Nu știu cine face parte din CA! Ce administrezi dacă nu ai un plan? Propunerea mea e de intrare în legalitate. Propun să revocăm actualul CA și apoi să numim membri provizorii care să acționeze în conformitate cu legea. Există două persoane care sunt supleante și care au fost întrebate, selectate, pentru a face parte din CA și nouă ne rămâne sarcina să mai numiți încă două persoane care să facă parte din CA”, a spus Vergil Chițac.

După plecarea a doi membri în ultima vreme, au urcat doi supleanți: Ionuț Fântână și Ion Damian. Totodată, Consiliul Local de astăzi a trebuit să voteze alți doi membri. USR a propus pe Ioana Beșteliu, absolventă a Facultății de Managemeent a ASE, cu master în audit financiar, membru CECCAR, cu experiență de peste 15 ani de contabilitate – practic, un tehnocrat. Liberalii, însă, au apelat la o găinărie. Din neant, viceprimarul Ionuț Rusu l-a propus pe… Teo Hira, care a continuat circul afișând o… stupefacție, mirare și profundă mulțumire față de propunerea colegilor. O figurație atât de evidentă încât Hira nu a avut nici măcar bunul simț să se abțină la votul din plen, introducând în urnă buletinul de vot cu numele lui:

Beșteliu a primit 19 voturi pentru și 6 împotrivă, iar Hira – 23 de voturi pentru și 2 împotrivă. Nefiind nici o abținere, Hira a introdus o practică tristă la Constanța și a călcat în picioare orice fărâmă de bun simț democratic, votându-se… pe el. Proiectul de hotărâre privind revocarea CA al RAEDPP a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 7 împotrivă.

Intrarea lui Teo Hira în CA al RAEDPP este pasul prin care acesta dorește să fie numit director al Regiei. Mica problemă constă în faptul că Hira trebuie să aleagă în următoarele 14 zile: ori consilier local, ori membru în CA al RAEDPP. În prezent, Hira nu se bucură de majoritate în CA.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *