VIDEO Ședință CJC: RAJDP Constanța se transformă în societate pe acțiuni

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 22 iunie 2022,  în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 17 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. La ședința de astăzi au fost prezenți un număr de 35 de consilieri județeni, iar aceasta a fost ținută în regim de videoconferință.

Proiectul privind demararea procedurilor de înființare prin reorganizare a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța în societate comercială pe acțiuni, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, fiind dezbătut și aprobat cu un număr de 21 de voturi pentru. Schimbarea formei juridice de organizare a RAJDP Constanța duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanțarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilități publice. Prin schimbarea formei juridice de organizare și funcționare a operatorului de regie autonomă în societate comercială nu se modifică principiul de bază avut în vedere la înființarea Regiei, și anume satisfacerea nevoilor comunității locale.

Tot astăzi, a fost aprobat și proiectul privind desemnarea administratorilor provizorii ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Având în vedere încetarea de drept a mandatelor actualilor administratori provizorii ai RAJDP Constanța, respectiv în data de 24 iunie 2022, autoritatea tutelară poate face noi desemnări, până la finalizarea procedurii de selecție, conform legislației în vigoare. Astfel, noile numiri au fost Adrian Labeș, Doru Sauciuc, Cătălin Ciupercă, Sorin Lucian Ionescu și Adrian Gorcea.

De asemenea și proiectul privind modificarea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri, pe anul 2022, finanțate din bugetul Județului Constanța a fost aprobat. În fiecare an, la nivelul CJC, este elaborat și aprobat programul de lucrări ce urmează a fi realizate la drumurile, podurile și podețele aflate în patrimoniul județului Constanța și date în admnistrare Regiei. A fost încheiat contractul de lucrări numărul 15497/12.04.2022 – Anexa A iar în baza anexei B a fost încheiat contractul de prestări servicii  nr. 15521/12.04.2022. Potrivit prevederilor contractuale (art.16), beneficiarul, în speță UAT Județul Constanța poate opta pentru diminuarea sau suplimentarea cantităților de lucrări/servicii pe bază de hotărâre de consiliu județean adoptată în acest sens, caz în care se va încheia un act adițional la contract. Necesitatea și oportunitatea lucrărilor prevăzute în Programul de lucrări pe anul 2022 sunt în sarcina exclusivă a RAJDP Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.