Spread the love

Cel mai mare exercițiu NATO la Marea Neagră, SEA SHIELD 19, se apropie de final. Cu prilejul finalizării aplicației militare, președintele Klaus Iohannis a vizitat, vineri, Constanța.

Iohannis a sosit în dana militară și a urcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand”. După un tur al navei, președintele României s-a adresat marinarilor militari, pe care i-a felicitat pentru reușitele din cadrul SEA SHIELD 19.

„Mi-a plăcut foarte mult când am auzit că în condițiile în care nava nu dispune chiar de toate facilitățile pe care vi le doriți, reușiți foarte bine să completați prin capacitatea voastră și prin inventivitate și, în concluzie, pot să vă spun că sunt foarte bucuros că am venit astăzi aici, că v-am întâlnit, că am primit direct și imediat rezultatele acestui exercițiu. La finalul alocuțiunii, vă spun „Bun cart înainte”!”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

Vizita președintelui în dana militară a continuat la nava olandeză HMNLS „Evertsen”, unde s-au aflat 20 de echipaje din opt țări participante la exercițiu și nava canadiană HMCS Toronto.

Forțele Navale Române organizează, în perioada 5-13 aprilie 2019, cel mai mare exercițiu multinațional naval, în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an, participă 14 nave militare românești şi șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care vor exersa proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață şi aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Sub conducerea şi coordonarea Comandamentului Flotei, Forțele Navale Române au participat cu două fregate, două corvete, două dragoare de mine, două nave purtătoare de rachete, două nave maritime pentru scafandri de luptă, trei remorchere maritime, un detașament de scafandri EOD (specializați în lupta împotriva amenințărilor subacvatice), două detașamente mobile de lansare rachete şi alte nave de sprijin, precum şi structurile specializate distincte, Brigada 243 Radioelectronică şi Observare, Direcția Hidrografică Maritimă, Centrul 110 Comunicații şi Informatică, Centrul pentru Tehnologia Informației şi Apărare Cibernetică, care au asigurat suportul specific, de la țărm. De asemenea, s-au alăturat și Forțele Terestre și Forțele Aeriene.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *