VIDEO Se consolidează cooperarea interinstituțională: Ședința Consiliului Local Municipal, ținută la sediul Administrației Porturilor Maritime. Făgădău: „Vremurile în care orașul și portul erau doar la OCPI împreună au dispărut”

Ședința ordinară de joi a Consiliului Local Municipal Constanța s-a ținut, în premieră, la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Primarul municipiului, Decebal Făgădău, a ținut să mulțumească directorului APMC, Nicolae Dan Tivilichi, atât pentru primire, cât și pentru colaborarea de până acum între municipalitate și administrația portuară.

„Anul acesta, parcă mai mult ca niciodată, între oraș și port s-a creat o stare de normalitate. Vremurile în care orașul și portul erau doar la OCPI împreună au dispărut”, a spus Decebal Făgădău.

„Ne amintim cu toții că, în urmă cu câțiva ani de zile, între oraș și port nu erau cele mai bune relații și dacă stațiunea sau orașul o luau hăis, portul o lua cea, iar argumentele politice primau în fața intereselor Constanței. Am avut o surpriză extraordinar de plăcută să găsesc o deschidere fără precedent și o încredere care m-a încurajat să îmi fac un obicei în a veni în Portul Constanța nu doar la momente ceremonioase, ci pentru întâlniri de lucru. (…) Ne-am făcut un obicei în a fi prezenți împreună, orașul și portul, la toate momentele importante și nu doar momentele de vizibilitate, ci cele care reașează Constanța pe harta economică a Europei. (…) În zona portului, ar trebui să vorbim mai mult despre investițiile private care se fac și care beneficiază de sprijinul total al Primăriei Constanța. Operatorii au un culoar dedicat, în funcție de investiții, numărul de locuri de muncă, au găsit întotdeauna ușa deschisă la Primărie. Mai mult, s-a sudat o echipă unitară, formată între comisia tehnică a APMC și comisiile din aparatul meu de specialitate și acest proces care dura câteva săptămâni, astăzi este unitar și produce randament”, a spus primarul Decebal Făgădău, după ședința Consiliului Local.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *