VIDEO SCANDAL la Școala de vară a Ministerului Românilor de Pretutindeni! Constănțeanul Dorin Popescu, propus de George Simion, ca SECRETAR DE STAT! „DEMISIA INCOMPETENȚILOR!”

În aceste zile se desfășoară cea de-a XVII-a ediţie a Școlii Universității de Vară Izvorul Mureşului, în localitatea cu acelaşi nume din judeţul Harghita. Evenimentul este organizat, printre alții, de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (Bucureşti), Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (MAE) sau Institutul Cultural Român.

George Simion, liderul mișcării politice România Mare în Europa, i-a cerut demisia lui Victor Alexeev din funcția de secretar de stat în Ministerul pentru românii de pretitutindeni, chiar în prezența acestuia, la Universitatea de Vară Izvorul Mureșului.

Unionistul i-a reproșat demnitarului că „nu are valoare” și că a fost dezinteresat de cetățenii României din comunitățile de peste granițe, precum cele din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Albania și Republica Moldova.

„Domnul Alexeev, domnul secretar de stat, de ce nu vă dați dumneavoastră frumos demisia, pentru că trei sferturi de aici din sală sunt mai buni decât dumneavoastră. Au capacitatea și au experiența, și au cunoștințele necesare ca să arate altceva. Dacă vreți, vin în ajutorul dumneavoastră și de aici, de la această Universitate de Vară, vă cer demisia. N-ar mai trebui să fiți în acest scaun. Nici dumneavoastră și nici foarte mulți funcționari ai statului român. Mulțumesc!”, a spus Simion.

CITEȘTE ȘI:

În locul lui Victor Alexeev, Simion l-a propus ca secretar de stat pe constănțeanul Dorin Popescu, prezent la eveniment.

„Ne trebuie o ierarhie a competențelor în cadrul statului român! Avem acești oameni printre noi, doar că nu sunt în găștile care trebuie! Constănțeanul Dorin Popescu ar fi un secretar de stat minunat pe problema comunităților românești din jurul granitelor, unde are expertiza necesară”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

Discursul lui George Simion:

CITEȘTE ȘI:

Dorin Popescu (48 de ani) este analist politic, eseist, doctor în litere, fost diplomat la Ambasada României la Moscova, Consulatul General al României la Cernăuți și Ambasada României la Sarajevo și, în august 2017, a fondat la Constanța Asociația Casa Mării Negre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *