VIDEO S-a lansat partidul ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR. Simion: „Suntem oameni normali, nu ca ăștia dresați cu texte învățate pe de rost și apoi instruiți cum să ne vândă!”

O nouă entitate juridică va apărea pe buletinele de vot din 2020. Ca rezultat al coagulării forțelor patriotice, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, a avut loc primul congres al Alianței pentru Unirea Românilor (prescurtat AUR). Mișcarea politică va avea liste complete pentru consiliile județene, pentru Camera Deputaților și Senatul României și și-a anunțat primii candidați la alegerile de anul viitor. Platforma politică s-a lansat public pe 1 Decembrie, ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, după ce liderii acestui partid au organizat, conform tradiției, un marș în Capitala Unirii Românilor.

simion alba iulia

CITEȘTE ȘI:

Alianța pentru Unirea Românilor este inițiată de mișcarea politică România Mare în Europa, constituită în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion.

Mobilizări de anvergură

Evenimentele nu au început, însă, la Alba-Iulia, ci la București. Încă de vineri, sute de bucovineni și basarabeni au ajuns în Capitală, apoi au plecat spre Alba-Iulia.

bucovineni bucuresti

Sâmbătă seară, liderul unionist George Simion și-a lansat cartea Cum i-am cunoscut, în prezența a zeci de persoane.

lansare carte

Duminică dimineață, cu prilejul împlinirii a 101 ani de la Marea Unire de la 1918, începând cu ora 08:00, a început Marșul Unirii, care a avut ca punct de plecare Gara Feroviară din Alba-Iulia și ca punct final Cetatea Alba Carolina, pentru a omagia împreună împlinirea celei mai profunde doleanțe: Unirea tuturor românilor în granițele aceluiași stat:

mars alba
mars alba 1
mars alba 2

Lansarea partidului

După Marșul Unirii, fondatorii, viitorii membri și simpatizanți ai AUR s-au strâns la Casa de Cultură pentru Congresul de constituire al partidului. Au luat cuvântul mai mulți candidați care s-au înscris în cursele pentru alegerile locale sau parlamentare de anul viitor, dar și liderul acestui partid, George Simion, care a deschis evenimentul:

„Putem schimba sistemul, pe acești oameni care sunt trădători de țară și care o să distrugă neamul acesta dacă îi lăsăm. Avem un viitor: este prin vot! Cadoul pe care îl facem astăzi României se va materializa prin multe nopți nedormite, mii de km pe care trebuie să îi străbatem și știu că indiferent cât de lung va fi drumul, cât de greu, știu că suntem împreună! Avem prima sută de adeziuni de ieri, la finalul lucrărilor îi invităm pe toți din public să ni se alăture, pentru că de acum avem și personalitate juridică. Ținta pe care o avem în față sunt alegerile locale și parlamentare din 2020. Este o țintă foarte grea, pentru o mișcare care este abia la început. Dar, la fel cum la fiecare întâlnire ne-am promis lucruri și ne-am ținut de ele, oricât de grele au fost, am reușit să le facem. Aș vrea să asumăm și acum României în primul rând că vom avea liste complete în fiecare județ în vara lui 2020 și liste complete pentru Camera Deputaților și Senat. Asta este direcția următoare. Cunosc reticența unora sau altora de a se implica politic, de a ieși pe scena publică. Știu că e greu… m-am ferit cât am putut de această luptă, dar am ajuns la constatarea că este singura formă prin care putem schimba cursul României. Fără noi, acest stat va deveni din ce în ce mai mult antiromânesc și antinațional. (…) Puțini dintre voi își doresc o carieră politică, dar dacă nu vi-o asumați, pe care vă știu și în care am încredere, o să ne conducă cei fără neam, fără credință, fără tricolor. Este timpul să ieșiți în față, să dați dovadă de curaj! Vă rog să mergem împreună! În cele ce urmează o să faceți cunoștință cu oameni pe care i-am cunoscut, cu care am nopți nedormite, drumuri lungi făcute. Vreau să fim un scut în spatele acestor oameni. Trebuie!”, a spus Simion.

congres aur

O parte dintre acești candidați, prezenți la eveniment, au luat cuvântul, fiind reprezentate mai multe județe din țară. Prezența acestor candidați la viitoarele alegeri locale și parlamentare marchează primul pas pentru primul obiectiv al partidului: liste complete în toate județele și, ulterior, la Camera Deputaților și Senat.

Pe 24 ianuarie 2020, va avea loc un alt Congres pentru stabilirea conducerii centrale a partidului:

Programul Alianței

Protejarea familiei, reducerea taxelor, unirea românilor din Diaspora și din Țară, infrastructura, respectarea libertății și a credinței se numără printre prioritățile noii formațiuni. Programul politic este unul de sorginte conservatoare, care se revendică de la idealurile Unirii din 1918.

Candidații din Constanța

Cu prilejul lansării, județul Constanța va avea primii reprezentanți care sunt și primii candidați la alegerile locale din 2020. Pentru Primăria Cernavodă, va fi lansat în cursă Robert Eusebiu Spârcaci (foto jos).

simion robert eusebiu

CITEȘTE ȘI:

Alianța pentru Unirea Românilor are candidați stabiliți și pentru Primăria Municipiului Constanța și pentru Consiliul Județean Constanța, numele acestora urmând a fi făcute publice după Congresul de constituire a formațiunii politice.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.