VIDEO S-a deschis târgul „Dobrogea, festival de obiceiuri și tradiții”, organizat de Prefectura Constanța, de ZIUA DOBROGEI

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului- Județul Constanța, Instituția Prefectului- Județul Tulcea și Consiliul Județean Constanța organizează un eveniment maraton de zece zile pentru aniversarea a 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul festivităților, vineri și-a deschis porțile, la Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia, târgul intitulat „Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi”.

Gazdă a evenimentelor organizate la Constanța, prefectul Dumitru Jeacă le-a urat producătorilor, la Pavilionul Expozițional, în deschiderea târgului, trei zile minunate:

În deschiderea târgului de la Pavilionul Expozițional au mai fost prezenți cei doi subprefecți, Șenol Ali și Ionuț Done, dar și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

tutuianu ziua dobrogei

Începând cu ora 15:00, meșteșugari, purtători de obiceiuri populare și producători agricoli dobrogeni sunt prezenți la târg. În perioada 15 – 17 noiembrie, vizitatorii se pot bucura de standuri culinare din cele două județe componente ale regiunii Dobrogea. Experiențele gastronomice vor fi completate de activități antrenante de oină, baseball și sporturi tradiționale. În fiecare seară, ansambluri etnice dobrogene vor urca pe scena festivalului pentru a oferi un show de excepție. Fiecare spectacol va conține ca element de referință obiceiurile de nuntă ale etniei respective.

Ziua Dobrogei este celebrată ca sărbătoare națională, după ce o lege în acest sens a fost promulgată în 2015, inițiativa datând din 2012.

Anul acesta se împlinesc 141 de ani de când Dobrogea a revenit la Patria Mamă. La finele Războiului pentru Independenţă (1877 – 1878), în ziua de 14 noiembrie 1878, Regele Carol I proclama alipirea Dobrogei la România, preluând administraţia de la Rusia. Ziua Dobrogei marchează reintrarea Dobrogei în componenţa statului român modern. Pe 14 noiembrie 1878 au intrat în vigoare două documente fundamentale, semnate de către domnitorul Carol I: „Proclamaţia către dobrogeni“, respectiv „Înalt Ordin de Zi către Armată“.

GALERIE FOTO:

ziua dobrogei 6
ziua dobrogei 7
ziua dobrogei 5
ziua dobrogei 9
ziua dobrogei 8
DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *