VIDEO Rușii susțin că SUA au construit laboratoare de ARME BIOLOGICE în România! Americanii CONFIRMĂ existența lor în Ucraina

În timpul invaziei din Ucraina, Rusia a obținut documente care dovedesc că laboratoarele biologice ucrainene situate în apropierea granițelor ruse au lucrat la dezvoltarea componentelor armelor biologice, a declarat marți purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un comunicat.

Confirmăm faptele, descoperite în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina, ale curățării de urgență de către regimul de la Kiev a urmelor programului biologic militar, efectuată de Kiev cu finanțare de la Departamentul Apărării al SUA”, se arată în comunicat.

Au fost obținute documente de la angajații laboratoarelor biologice ucrainene despre eliminarea de urgență a agenților patogeni deosebit de periculoși ai ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și a altor boli mortale, efectuată pe 24 februarie. În special, vorbim despre ordinul Ministerului Sănătății din Ucraina privind eliminarea promptă. din toate stocurile de agenți patogeni periculoși, trimise la toate laboratoarele bio”, se mai arată în comunicat.

Documentația obținută este în prezent analizată cu scrupulozitate de către specialiștii trupelor de Protecție Nucleară, Chimică și Biologică. Cu toate acestea, este deja posibil să tragem concluzia că laboratoarele situate în imediata apropiere a granițelor ruse au lucrat la dezvoltarea componentelor armelor biologice”, a menționat diplomatul rus.

Eliminarea de urgență a agenților patogeni deosebit de periculoși, efectuată pe 24 februarie, a fost necesară pentru a preveni dezvăluirea faptelor de încălcare a articolului 1 din Convenția privind armele biologice de către Ucraina și SUA, a spus Zakharova.

Această informație confirmă valabilitatea plângerilor pe care le-am făcut în mod repetat în contextul implementării Convenției privind armele biologice în ceea ce privește activitatea biologică militară a SUA și a aliaților săi pe teritoriul post-sovietic”, a menționat ea.

Pentru a atenua aceste preocupări, luăm în considerare mecanismele de angajare, prezentate în articolele 5 și 6 din Convenția privind armele biologice, care stipulează că statele membre trebuie să se consulte între ele în rezolvarea tuturor problemelor referitoare la scopul Convenției sau la implementarea clauzelor acesteia. și să coopereze în investigarea tuturor posibilelor încălcări ale obligațiilor din Convenție”, a adăugat Zakharova.

SUA admit că există biolaboratoare în Ucraina și spun că dacă are loc un atac biologic „este vina Rusiei”

Marți, subsecretarul de stat pentru afaceri politice al guvernului SUA, Victoria Nuland, a depus mărturie în fața unei audieri a Comisiei de Relații Externe a Senatului despre Ucraina, la Washington, DC, și a spus că Statele Unite lucrează cu Ucraina pentru a împiedica forțele invadatoare rusești să confiște material de cercetare biologică. Departamentul de Stat a mai declarat că este îngrijorat de faptul că forțele ruse încearcă să obțină controlul asupra instalațiilor de cercetare biologică din Ucraina. Comitetul urma să examineze invazia Ucrainei de către Rusia și răspunsul la nivel mondial.

La audiere, oficialul Departamentului de Stat Victoria Nuland a fost întrebat dacă Ucraina are arme biologice. „Ucraina are facilități de cercetare biologică, despre care, de fapt, suntem destul de îngrijorați că trupele ruse, forțele ruse, ar putea căuta să preia controlul”, a declarat ea parlamentarilor americani pe 8 martie. „Colaborăm cu ucrainenii asupra modului în care aceștia poate preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse dacă acestea se apropie”, a adăugat ea.

În urma răspunsului, senatorul american Marco Rubio a adăugat rapid că au existat rapoarte de „propagandă rusă” care susțin descoperirea unui complot al ucrainenilor de a elibera arme biologice, cu coordonare de la NATO. El a întrebat în continuare că, dacă ar avea loc un atac cu arme biologice sau chimice în interiorul Ucrainei, dacă rușii ar fi în spatele lui, ceea ce Nuland a afirmat spunând: „Nu există nicio îndoială în mintea mea, domnule senator”. Ea a spus că este tehnica clasică rusă de a da vina pe celălalt tip pentru ceea ce intenționează să facă ei înșiși.

Cu toate acestea, spunând că Rusia va fi responsabilă pentru un „atac cu arme biologice sau chimice” care are loc, Nuland a admis într-un fel ceea ce guvernul rus a spus de-a lungul timpului, că biolaburile finanțate de SUA lucrează la dezvoltarea de arme biologice în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că au găsit dovezi ale biolaboratoarelor finanțate de SUA în Ucraina, care au distrus de urgență mostre de agenți patogeni mortali când a început „operațiunea militară”. De asemenea, nu este vorba doar de Ucraina, pe lista cu mai multe țări se regăsește și… România. Potrivit rușilor, operațiunea americanilor în privința biolaboratoarelor a început în 2017:

def

Rusia a susținut că Ucraina este aproape de a construi o armă nucleară cu bombă murdară pe bază de plutoniu. Pe 6 martie, Ministerul de Externe al Moscovei a postat pe Twitter că forțele ruse au găsit dovezi că Kievul eradica urmele programului militar-biologic din Ucraina, finanțat de Pentagon.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a izbucnit pe 24 februarie, când Rusia a început o invazie pe scară largă a Ucrainei. Într-o actualizare foarte recentă, Rusia a deschis coridoare umanitare pentru ca civilii ucraineni să părăsească zonele asediate. Potrivit Națiunilor Unite, numărul persoanelor care părăsesc Ucraina a ajuns la 2 milioane, iar acesta este cel mai rapid exod pe care l-a văzut Europa de la al Doilea Război Mondial.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

5 comentarii la „VIDEO Rușii susțin că SUA au construit laboratoare de ARME BIOLOGICE în România! Americanii CONFIRMĂ existența lor în Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *