VIDEO Rușii pregătesc un nou asediu asupra Kievului și au adus trupe de elită

Statul Major din Ucraina trage un semnal de alarmă și arată că în ultimele zile rușii s-au regrupat și au făcut planuri, iar acum se pregătesc de un asalt total asupra Kievului. Conform informațiilor deținute de ucraineni, Kievul va fi invadat de trupele din celebrele grupuri Wagner și Kadyrovtsy, grupuri de elită ale armatei Rusiei.

Primar din Ucraina anunță că trupurile celor uciși de bombe sunt sfâșiate de câini

Aeronave ruseşti au bombardat, în noaptea de luni spre marţi, oraşe din estul şi centrul Ucrainei, inclusiv periferia Kievului, anunţă oficiali ucraineni, relatează The Associated Press. Imobile locuite şi o centrală electrică au fost bombardate la Sumî şi Ohtârka, la est de Kiev, în apropiere de frontiera cu Rusia, anunţă Dmitro Jiviţki. Oameni au fost ucişi în acest bombardamente, anunţă el, fără să prezinte un bilanţ. Depozite petroliere de la Jitomir au fost de asemenea bombardate, dar şi localitatea Cerniahiv, la vest de Kiev.

https://www.youtube.com/watch?v=F9esAhxemlA

Prmarul din Bucea, la periferia Kievului, a anunţat că au avut loc bombardamente intesnive de artilerie. „Nu mai putem lua cadavrele, pentru că bombardamentele continuă ziua şi noaptea”, declară primarul Anatol Fedoruk. „Câini sfâşie cadavrele pe străzile oraşului. Este un coşmar”, denunţă el.

Guvernul ucrainean cere să se deschidă culoare umanitare care că permită civililor să plece din Sumî, Jitormir, Harkov, Mariupol şi de la periferai Kievului, inclusiv de la Bucea.

Parchetul regional din Ucraina anunță zeci de morți, în urma bombardamentelor din Sumî

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise în noaptea de luni spre marţi, în atacuri aeriene, la Sumî, la 350 km nord-est de Kiev, anunţă autorităţile ucrainene într-un nou bilanţ, relatează AFP.

Corpurile a 21 de persoane, inclusiv a doi copii, au fost descoperite” în zone rezidenţăiale din oraş bombardate, anunţă într-o postare pe Facebook parchetul regional. Un bilanţ aneterior, prezentat de către serviciile de salvare, anunţa nouă morţi, inclusiv doi copii.

Ucrainenii acuză soldații ruși: Fură din magazine, dau oamenii afară din casă și sunt violenți împotriva localnicilor

Reprezentanții armatei ucrainene îi acuză pe militarii ruși că fac din ce în ce mai multe jafuri și încalcă frecvent drepturile omului, potrivit Sky News. Trupele rusești sunt „demoralizate”, fac numeroase jafuri și încalcă regulile care se aplică în timpul unui conflict militar, susțin reprezentanții forțelor armate din Ucraina. O actualizare a informațiilor din zona de conflict arată că ritmul în care avansează trupele din Rusia a scăzut semnificativ.

În teritoriile deja ocupate de ruși, ucrainenii au reclamat furturi, violențe împotriva localnicilor și oameni dați afară din casele lor.

Pentagon: Armata rusă s-a împotmolit în Ucraina, nu fac progrese

Rusia a trimis în Ucraina aproape totalitatea trupelor mobilizate în aceste ultime luni la frontiera celor două ţări, a estimat luni Pentagonul, care la rândul său a trimis 500 de soldaţi suplimentari în Europa pentru a consolida securitatea NATO, informează AFP. Odată cu intensificarea operaţiunilor ruse, civilii sunt din ce în ce mai afectaţi şi Moscova caută să „recruteze combatanţi străini, în special sirieni”, a afirmat secretarul american al Apărării. Dar, în afară de progresele din sudul Ucrainei, forţele ruse „nu au făcut cu adevărat niciun progres semnificativ în ultimele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby reporterilor de la Washington.

Statele Unite au desfăşurat deja 12.000 de soldaţi în Europa din februarie în plus faţă de cei staţionaţi aici de obicei. În weekend, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a ordonat trimiterea de 500 de militari în mai multe locuri din Europa „pentru a întări forţele care se află deja acolo”, a spus John Kirby.

Aceste forţe suplimentare vor fi poziţionate să răspundă la actualul mediu de securitate cauzat de invazia nejustificată a Rusiei în Ucraina şi să contribuie la consolidarea capacităţilor de descurajare şi defensive ale NATO”, în special pe flancul estic, a adăugat el.

Este vorba despre desfăşurări preventive în ţări ale NATO, din care Kievul nu face parte. Purtătorul de cuvânt al Apărării americane a estimat că preşedintele rus Vladimir Putin a „angajat în Ucraina practic toate forţele de luptă” mobilizate în ultimele luni la frontiera ruso-ucraineană, adică mai mult de 150 de soldaţi după estimările americane.

Potrivit Pentagonului, Moscova multiplică bombardamentele, rachetele şi atacurile aeriene pentru a compensa lipsa de înaintare la sol. „Credem că armata rusă are probleme de moral, de aprovizionare, de carburant şi hrană“, a spus John Kirby, evocând din nou „o puternică rezistenţă ucraineană”.

El a precizat că intensificarea bombardamentelor în mai multe oraşe a avut „un impact din ce în ce mai important asupra bilanţului uman pentru civili”, distrugând locuinţe, biserici, spitale şi şcoli. „Rezultatul este că din ce în ce mai mulţi civili sunt ucişi şi răniţi”, a deplâns el.

Putin încă poate alege să oprească escalada şi să găsească o cale diplomatică pentru a ieşi din criză şi a pune capăt invaziei”, a insistat el.

Îngrijorările sunt acum în special la portul Odesa, oraş strategic la Marea Neagră pe care ruşii îl bombardează, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski. „Credem că ruşii vor să cucerească Odesa”, a afirmat un înalt responsabil al Pentagonului, fără a exclude un posibil atac amfibie susţinut de trupe la sol. Dar Washingtonul nu dispune „în acest stadiu de nicio indicaţie a unei posibile mişcări” pe acest front, a adăugat el.

zelenski armata

Rusia promite, din nou, încetarea focului: coridoare umanitare în 4 orașe din Ucraina

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a declarat că Rusia va înceta focul marţi, la ora 10.00 a Moscovei, pentru a se activa coridoare umanitare în scopul evacuării civililor din Kiev, Cernihiv, Sumî şi Mariupol, informează AP. Nebenzia a luat cuvântul la finalul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza umanitară din Ucraina.

„Această propunere nu include vreo cerinţă ca acei cetăţeni să fie trimişi neapărat pe teritoriul Rusiei. Se oferă şi evacuări către oraşele ucrainene aflate la vest de Kiev. Până la urmă va fi alegerea oamenilor unde vor să plece”, a explicat Nebezia.

Autoritățile ucrainene susțin că trupele ruse au bombardat un autobuz care evacua civili pe coridorul umanitar. De asemenea, au fost atacate și o serie de sate din regiunea Kiev. În urma atacului cel puțin trei persoane au fost rănite. În cursul acestei zile, rușii au anunțat oprirea focului și crearea de coridoarre umanitare, în așa fel încât civilii să fie evacuați din mai multe orașe, inclusiv din Kiev.

Zelenski: Rușii trag intenționat în civili. Coridoarele umanitare nu funcționează

Zelenski a acuzat armata rusă că a vizat în mod deliberat evacuarea civililor după ce discuţiile cu Moscova au stabilit coridoare pentru evadarea acestora, relatează Agence France-Presse.

A existat un acord privind coridoarele umanitare. A funcţionat? În locul lui au lucrat tancuri ruseşti, Russian Grads (lansatoare de rachete multiple), mine ruseşti”, a spus Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram, menţionând că acele căi alese pentru livrările de alimente şi medicamente în Mariupol au fost minate de forţele ruse. El a adăugat că autobuzele pregătite pentru evacuarea civililor au fost distruse.

Ei se asigură că este deschis un mic coridor către teritoriul ocupat pentru câteva zeci de oameni. O fac pentru propagandă“, a spus el.

Orașul-port asediat Mariupol, din sud-estul Ucrainei, suferă în prezent de lipsă de apă, hrană și energie, a anunțat președintele Zelenski într-un nou mesaj video transmis marți, 8 martie. Penuria a dus la moartea tragică a unui copil din cauza deshidratării, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Spitalele din oraș se confruntă, de asemenea, cu o lipsă severă de antibiotice și analgezice – medicii fiind nevoiți să efectueze unele proceduri de urgență fără ele.

Forțele ruse s-au concentrat asupra lui Mariupol, deoarece preluarea acestuia ar crea un coridor de uscat între Crimeea anexată și regiunile controlate de separatiști pro-ruși din Donbas.

ONU denunță încălcări ale drepturilor omului în Ucraina

Au existat relatări că oameni din teritoriile controlate de Ucraina, care sunt considerați a fi pro-ruși, au fost bătuți, a declarat înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, potrivit Reuters. De asemenea, cu privire la în zonele care au intrat recent sub controlul grupurilor armate din estul Ucrainei, Bachelet a adăugat că a primit informații despre reținerea unor activiști pro-ucraineni. Reprezentanta ONU a cerut ca civilii prinși în numeroase zone ale Ucrainei să poată pleca în siguranță.

„Îmi repet apelul urgent pentru încheierea pașnică a ostilităților”, a declarat Bachelet la forumul de la Geneva printr-un mesaj video.

Ucraina prezintă noul bilanț: 12.000 de militari ruși ar fi murit, sute de tancuri și blindate distruse

Ucraina a publicat cea mai recentă actualizare cu privire la pierderile militare ruse. Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor al Ucrainei (SSCIP) a susținut că peste 12.000 de soldați ruși au murit. Ieri, cifra a fost de 11.000. Peste 300 de tancuri au fost distruse, precum și 1.036 de vehicule blindate de luptă, a adăugat acesta. Rusia nu și-a actualizat estimarea pierderilor de miercurea trecută – când a recunoscut pentru prima dată că 498 de militari au murit. Oficiul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a publicat ieri cea mai recentă estimare a deceselor de civili – 406. Dar a spus că cifra reală este probabil mult mai mare.

Bilanțul complet prezentat de ucraineni:

– cadre militare: peste 12 mii persoane;

– tancuri: 303;

– vehicule blindate de luptă: 1036;

– sisteme de artilerie: 120;

– sisteme de lansare de rachete multiple: 56;

– unităţi de echipamente de apărare aeriană: 27;

– aeronave – 48;

– elicoptere – 80;

– autovehicule – 474;

– nave de război/ambarcațiuni rapide – 3;

– cisterne cu combustibil și lubrifianți – 60;

– vehicule aeriene fără pilot: 7

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *