VIDEO Rușii au trecut la MASACRE în Ucraina! Femeile și fetele au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile, TOȚI bărbații între 18 și 60 de ani, executați

Primarul oraşului Irpin, recent eliberat de sub ocupaţia rusească de către trupele ucrainene, a declarat că militarii ruşi au ucis femeile din localitate şi au trecut apoi cu tancul peste ele, informează Nexta.

Am vorbit cu oamenii care au ieșit din adăposturi și pot să confirm această informație sută la sută: nu doar că le-au forțat să se dezbrace ca să le percheziționeze, dar avem și dovezi că le-au torturat pe femei. Bărbații au fost separați de femei, au fost strânși ca să fie monedă de schimb pentru prizonierii de război. Asta este, o poveste foarte tristă”, declara primarul oraşului Irpin, Oleksandr Markușin, cu câteva zile în urmă.

bucha

Eliberarea oraşelor ucrainene de sub ocupaţie rusească scoate la iveală tot mai multe dovezi ale crimelor de război făcute de militarii ruşi. În acelaşi timp, imaginile din zonele eliberate prezintă inclusiv amploarea dezastrului militar al armatei ruse după cinci săptămâni de la declanşarea invaziei în Ucraina. Cel puţin 300 de civili din oraşul ucrainean Bucea/Bucha, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului, informează Reuters.

photo5929221787311258552

Masacrul din Bucea a fost deliberat”, a denunţat duminică ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, după descoperirea a numeroase cadavre în acest oraş situat la nord-vest de Kiev.

Ruşii vor să elimine cât mai mulţi ucraineni cu putinţă. Trebuie să-i oprim şi să-i alungăm. Cer noi sancţiuni devastatoare din partea G7 ACUM“, a scris el pe Twitter.

Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a scris la rândul său consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

https://www.youtube.com/watch?v=0jriIb7hadc

AFP a văzut sâmbătă cadavrele a cel puţin 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în civil care zăceau pe o stradă din Bucea. Unul dintre bărbaţi avea mâinile legate, iar cadavrele erau împrăştiate pe câteva sute de metri. Nu s-a putut stabili imediat cauza morţii, dar o persoană avea o rană mare la cap.

Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi”, „(ruşii) i-au ucis cu un glonţ în ceafă”, a declarat pentru AFP primarul din Bucea, Anatoli Fedoruk, care a mai spus că au fost înhumate deja 280 de persoane în gropi comune, deoarece era imposibil ca aceştia să fie înmormântaţi în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi. Şi primarul Kievului, Vitali Kliciko, a acuzat trupele ruse de genocid, transmite dpa.

Ceea ce s-a întâmplat în Bucea şi în alte suburbii ale Kievului poate fi descris doar drept genocid”, a declarat duminică Vitali Kliciko pentru tabloidul german Bild. Kliciko a afirmat că răspunderea pentru aceasta îi revine preşedintelui rus Vladimir Putin. „Acestea sunt crime de război crude de care Putin este responsabil. Civili ucişi, cu mâinile legate”, a spus fostul mare boxer. „Pentru întreaga lume şi în special pentru Germania nu poate exista decât o consecinţă: Niciun cent nu trebuie să mai ajungă la Rusia, aceştia sunt bani însângeraţi folosiţi pentru măcelărirea oamenilor”, a insistat el, pledând pentru un embargou imediat asupra petrolului şi gazului din Rusia.

La rândul său, ministrul de externe britanic Liz Truss a cerut ca acuzaţiile referitoare la atacurile împotriva civililor să fie anchetate drept crime de război şi a adăugat că Regatul Unit va susţine pe deplin un astfel de demers din partea Curţii Penale Internaţionale, transmite Reuters.

Pe măsură ce forţele ruse sunt obligate să se retragă, vedem dovezi tot mai numeroase ale unor acte revoltătoare comise de forţele invadatoare în oraşe precum Irpin şi Bucea”, a menţionat Truss într-o declaraţie. „Atacurile lor nediscriminatorii împotriva civililor nevinovaţi în timpul invaziei ilegale şi nejustificate a Rusiei asupra Ucrainei trebuie investigate drept crime de război”, a insistat ea.

https://www.youtube.com/watch?v=AMpu9oPtfHQ

Ministerul Apărării rus nu a comentat până acum acuzaţiile, notează dpa. Femei și fete din Irpin au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile de soldații ruși, relatează Nexta care citează autoritățile locale. Primarul Oleksandr Markushin a vorbit despre atrocități într-un interviu citat de Nexta. Purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainie Volodimir Zelenski a confirmat crimele de război comise de ruși într-un interviu pentru BBC

„Am găsit gropi comune. Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate…împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Președintele Comisiei Europene Ursula Von der Leyen a cerut o anchetă de urgență în cazul acestor relatări, invocând „ororile de nedescris” comise de ruși în teritoriile din care se retrag. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se declară „șocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă” la retragerea din jurul Kievului şi cere mai multe sancţiuni împotriva Moscovei, în timp ce șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că este nevoie urgentă de o anchetă independentă în cazul crimelor de război comise de trupele rusești, pe care le-a calificat drept „orori de nedescris”.

Imaginile cumplite cu cadavre ale civililor uciși pe stradă de forțele ruse la Bucha, lângă Kiev, au șocat o lume întreagă.

Kuleba: „Masacrul de la Bucha dovedește ura Rusiei față de ucraineni”

Masacrul de la Bucha dovedește că ura Rusiei față de ucraineni este dincolo de tot ce a văzut Europa după al Doilea Război Mondial”, spune ministrul Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba.

Singura cale de a opri aceasta este: ajutați Urcraina să îi dea afară pe ruși cât mai repede cu putință. Partenerii ne știu nevoile. Tancuri, avioane de luptă, sisteme de apărare anti-aeriană. Furnizați-le acum!”, a scris Kuleba pe Twitter alături de o imagine în care se văd mai multe persoane ucise.

Șeful Consiliului European: „Şocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă”

Şocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea eliberată a Kievului. UE ajută Ucraina şi organizaţiile guvernamentale să adune probele necesare pentru urmărirea în tribunalele internaţionale. Mai multe sancţiuni şi ajutoare din partea UE sunt pe drum”, a scris preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe contul său de Twitter, folosind hashtag-ul “#BuchaMassacre” după numele localităţii ucrainene.

Ursula von der Leyen: „Autorii crimelor de război vor da socoteală”

La rândul său, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că este nevoie urgentă de o anchetă independentă în cazul crimelor de război comise de trupele rusești, pe care le-a calificat drept „orori de nedescris”.

„Autorii crimelor de război vor da socoteală”, a mai spus președintele Comisiei Europene, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Ministrul ucrainean de Externe: „Masacrul din Bucha a fost deliberat”

Masacrul din Bucha a fost deliberat”, a acuzat duminică ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Ruşii vor să elimine cât mai mulţi ucraineni cu putinţă. Trebuie să-i oprim şi să-i alungăm. Cer noi sancţiuni devastatoare din partea G7 ACUM”, a scris el pe Twitter.

Mihailo Podoliak: „Infern de secol XXI”

Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a scris la rândul său consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

https://www.youtube.com/watch?v=r_0pbRxCkNg

Purtătorul de cuvânt al lui Zelenski: „Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă. Au fost clar executați. Scenele sunt greu de descris”

Purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski a afirmat că ceea ce a făcut Rusia arată clar ca o crimă de război: de la execuții de civili la gropi comune. Serghey Nikiforov spus că ceea ce au găsit autoritățile ucrainene la Bucha, în urma rușilor care s-au retras din zona de nord, este foarte greu de descris.

Am găsit gropi comune. Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate…împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de The Guardian.

El a adăugat că trupele ucrainene au început să curețe zonele eliberate, în condițiile în care rușii au lăsat și terenuri minate. La scurt timp după interveția sa la BBC, președinția Ucraniei a transmis că aceste crime nu vor rămâne nepedepsite.

„Crimele nu vor rămâne nepedepsite. Nu vom avea alte știri astăzi. Lumea trebuie să fie îngrozită”, a spus un alt purtător de cuvânt al președinției Ucrainei. Arestovici a susținut declarații de presă speciale despre crimele de război comise în rândul civililor în regiunea Kiev.

Ministrul britanic de Externe: „Atacurile lor nediscriminatorii împotriva civililor trebuie investigate drept crime de război

La rândul său, ministrul de externe britanic Liz Truss a cerut ca acuzaţiile referitoare la atacurile împotriva civililor să fie anchetate drept crime de război şi a adăugat că Regatul Unit va susţine pe deplin un astfel de demers din partea Curţii Penale Internaţionale, potrivit Reuters. Printre localitățile de lângă Kiev bombardate masiv de ruși, din care trupele Rusiei s-au retras acum, se numără Irpin, Boutcha sau Gostomel.

La Bucha, rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în timp ce se retrăgeau din oraș, a scris jurnalistul ucrainean Dmytro Komarov, potrivit Obozrevatel. De asemenea, potrivit relatărilor AFP, doar pe o singură stradă din Bucha au fost găsite cadavrele a cel puțin 20 de bărbați îmbrăcați în civil. Primarul Anatoli Fedoruk a spus că aproape 300 de persoane au trebuit înhumate „în gropi comune” la Bucha. Primarul a spus că „bărbați și femei de toate vârstele” au murit. „Ceea ce m-a șocat cel mai mult a fost un băiat de 14 ani”, potrivit acestuia.

Imagini cumplite cu cadavre ale civililor uciși pe stradă de forțele ruse au fost publicate și de Armata Ucrainei.

Zelenski, despre masacrele de la Bucha și Irpin: „Da, este un genocid!”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina pentru a elimina „întreaga naţiune”, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucea în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse, relatează AFP.

„Da, este un genocid. Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor. Suntem cetăţeni ai Ucrainei. Putem avea peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi”, a declarat el într-un interviu pentru postul american de televiziune CBS. „Iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului 21″, a mai afirmat el, denunţând „tortura întregii naţiuni”.

Ucraina a acuzat deja armata rusă că a comis un „masacru deliberat” asupra civililor la Bucea, un oraş la nord-vest de Kiev, precum şi alte „orori” în regiuni de acum „eliberate de invadator”, ceea ce a stârnit indignarea Occidentului şi a atras apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut „retragerea completă a trupelor” ruseşti pentru a reveni „cel puţin” la situaţia de dinainte de 24 februarie, ziua invaziei ruse. „Acest lucru ne va permite să începem să discutăm despre alte chestiuni privind încetarea ocupaţiei, despre cum vom trăi după asta”, a adăugat el la CBS, conform unor fragmente difuzate pe Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=pqNfdKTZAMk

Rusia: Știrile și imaginile sunt FALSE!

Ministerul rus al Apărării a distribuit pe contul său oficial de Telegram o postare în care se susține că imaginile și știrile cu civilii morți și lăsați pe străzi la Bucha sunt false. Postarea spune chiar că în unul dintre clipurile de pe rețelele de socializare cadavrele se mișcă, relatează BBC. Deși imaginile au îngrozit și șocat lumea, postarea distribuită de Ministerul rus susține că forțele ruse au părăsit Bucha pe 30 martie și că „unde au fost aceste imagini timp de 4 zile? Faptul că acestea au fost absente până acum”.

Jurnaliştii BBC din Moscova au urmărit filmările şi nu au văzut niciun semn că aceste cadavre s-ar mișca. De asemenea, BBC a redat filmarea încetinită și, din nou, nu a fost văzut niciun semn de mișcare. Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă oficial situația din Bucha. Raportul menționat mai sus a fost repostat de către minister. Postarea susținea apoi că, după ce forțele ruse au părăsit Bucha, „Forțele armate ucrainene au supus orașul unor lovituri de artilerie, care ar fi putut duce și la morți civili”. Se spune, de asemenea, că o groapă comună găsită în oraș a fost creată de ucraineni.

Duminică, șeful serviciilor de salvare Serhii Kaplychny a declarat că cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună din Bucha, scrie AFP. Erau vizibile vreo 10 cadavre, unele doar parțial îngropate. „Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropați 57 de oameni”, a spus Kaplychnyi, care a organizat recuperarea cadavrelor.

Descoperirea gropii comune cu cele 57 de cadavre vine după ce sâmbătă sute de cadavre au fost găsite împrăștiate pe străzile orașului Bucha. Primarul Anatoli Fedoruk a spus că aproape 300 de persoane au trebuit înhumate „în gropi comune” la Bucha.

„La Bucha, am îngropat deja 280 de persoane în gropi comune”, deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului pentru AFP.

Erau mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă

Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, oamenii erau civili și au fost împușcați în ceafă. Au fost clar executați. Am găsit gropi comune și cadavre incendiate pe jumătate”, a declarat duminică Sergey Nikiforov pentru Sunday Morning BBC. Ceea ce a făcut Rusia arată clar ca o crimă de război, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski a afirmat că ceea ce a făcut Rusia arată clar ca o crimă de război: de la execuții de civili la gropi comune. Serghey Nikiforov spus că ceea ce au găsit autoritățile ucrainene la Bucha, în urma rușilor care s-au retras din zona de nord, este foarte greu de descris.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *