VIDEO Rusia trimite întăriri la Kiev: Grupare de elicoptere și coloane de tancuri! Zelenski: „NU depunem armele! NU plec nicăieri!” BLOC lovit de rachetă

Președintele Ucrainei conduce trupele de apărare ale Capitalei Kiev din stradă. După o noapte de nesomn, vizibil obosit, Volodimir Zelenski a făcut un live cu telefonul mobil în care anunță că armata ucraineană nu depune armele și că el nu va părăsi trupele și va rămâne să apere Kiev-ul de atacurile armatei ruse. Președintele Ucrainei conduce trupele de apărare ale Capitalei Kiev din stradă. După o noapte de nesomn, vizibil obosit, Volodimir Zelenski a făcut un live cu telefonul mobil în care anunță că armata ucraineană nu depune armele și că el nu va părăsi trupele și va rămâne să apere Kiev-ul de atacurile armatei ruse.

https://www.youtube.com/watch?v=V48LxVTtXeQ&feature=youtu.be

Zelenski a refuzat oferta SUA de a-l evacua din Kiev

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol. Statele Unite s-au oferit să îl scoată pe preşedintele Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă şi pentru a continua să conducă ţara în siguranţă. Președintele ucrainean a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

Zelenski a ieșit vineri seara din buncărul în care se adăpostește, alături de alți lideri ai administrației, pentru a transmite un mesaj de pe străzile din Kiev. „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Premierul bulgar Kiril Petkov a relatat că în timpul summitului extraordinar al UE a avut loc „o discuție foarte emoționantă” cu președintele Volodimir Zelenski, care le-a transmis nu știe dacă îi va mai vedea vreodată.

A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov într-o discuție cu jurnaliștii.

Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a mai afirmat Petkov.

După începerea invaziei președintele ucrainean spunea că potrivit informaţiilor pe care le deţine, este primul pe lista armatei ruse. „Inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, iar familia mea ţinta numărul 2”, a subliniat Volodimir Zelenski.

100 de blindate rusești avansează înspre capitala Ucrainei

O coloană de circa o sută de blindate ruseşti avansează în direcţia Kievului din regiunea Vişgorod, situată la nord de capitala Ucrainei, au informat sâmbătă mass-media locale, citate de EFE. Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, blindatele sunt identificate cu o literă albă “V”, în timp ce conducătorii vehiculelor poartă ca semn distinctiv o bandă adezivă albă la manşete. Momentan, coloana se află în satul Kozarovici, pe malul Niprului, de unde au opţiunea fie să se întoarcă în direcţia nord, fie să se îndrepte către capitală, pe podul de pe râul Irpen. Anterior, trupele ruse au lansat o ofensivă prin partea de vest a oraşului şi au bombardat o garnizoană militară.

Incursiunea inamicului a fost respinsă, potrivit Armatei terestre ucrainene, care a dat asigurări că a eliminat o coloană motorizată duşmană. Coloana rusă, din care făceau parte tancuri, camioane şi alte vehicule militare, ar fi încercat să avanseze în zona metroului Beresteiskaia, pe Bulevardul Victoriei. Potrivit autorităţilor locale, forţe aerotransportate ruse au aterizat pe un aerodrom din localitatea Vasilkov, aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Kiev. Trupele ruse încearcă să încercuiască capitala şi să o izoleze de restul ţării, iar în acest scop au preluat controlul asupra unui aerodrom în direcţia frontierei belaruse şi au blocat un important oraş la nord, Cernigov.

Locuitorii din capitala ucraineană Kiev se trezesc pentru a treia dimineață cu zgomotul exploziilor, pe măsură ce războiul ajunge în oraș. Cel puțin șase orașe din Ucraina au intrat în alertă aeriană sâmbătă dimineață. Ultimele noutăți, conform CNN:

– explozii au fost raportate în capitală sâmbătă dimineața, după zile de lupte grele la periferie, în timp ce trupele rusești au avansat spre oraș. Focuri de armă au fost auzite și în apropierea centrului orașului.

– într-un discurs național vineri seară, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a promis că ucrainenii vor rămâne și vor lupta pentru țara lor și a acuzat Rusia că a vizat infrastructura civilă.

– un purtător de cuvânt al lui Zelenski a declarat că președintele a acceptat o propunere rusă de a purta negocieri și că este pregătit să discute despre pace și încetarea focului

– sancțiunile se adună: SUA și Canada au anunțat vineri sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a ministrului rus de externe Lavrov, alăturându-se astfel Uniunii Europene și Marii Britanii.

Cel puțin șase orașe din Ucraina au intrat în alertă aeriană sâmbătă dimineață, conform NEXTA TV: Lutsk , Rivne, Lviv, Cherkasy, Uman și Kherson.

Noile imagini din satelit arată că aeroportul Boryspil, aeroportul internațional din Kiev, pare nevătămat, dar pistele sunt blocate de vehicule. Imaginile, publicate de Planet Labs PBC, verifică zvonurile privind acțiunile întreprinse în întreaga Ucraina înainte de începerea invaziei rusești. La aeroport, pistele și căile de rulare sunt blocate, se presupune că în încercarea de a împiedica aeronavele rusești să aterizeze și să utilizeze aeroportul.

Ofensiva amplă a Rusiei, care a început joi dimineața, a vizat infrastructura militară din întreaga Ucraina, precum și mai multe aeroporturi și alte instalații cheie, folosind atacuri cu rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune, conform CNN. Aeroportul internațional din Kiev a fost una dintre principalele ținte.

Lupte intense între armata ucraineană şi trupele ruse au avut loc la periferia estică a oraşului Kiev, anunţa Comisia pentru Comunicaţii Speciale a Ucrainei, conform CNN. Trupele ruse încearcă să ajungă la Centrala electrică CHP-6, situată în districtul Troieschyna din Kiev, probabil pentru a opri alimentarea cu electricitate a oraşului. În capitala Ucrainei au fost auzite o serie de explozii şi tiruri de mitralieră în ultimele ore. Trupele ruse încearcă să pătrundă în capitala Ucrainei dinspre est şi nord. Potrivit ultimelor informații o explozie uriașă a fost observată în zona aeroportului.

Un bloc cu 15 etaje din Kiev, lovit de o rachetă rusească. Victime scoase din clădire de salvatori

Presa ucraineană a publicat, sâmbătă dimineață, imaginile surprinse de camerele de luat vederi cu momentul în care o rachetă lovește în plin cu bloc de 15 etaje dintr-o zonă rezidențială a Kievului. Nu este cunoscut numărul de victime. Serviciul de urgență al Ucrainei spune că un obuz rusesc a lovit o clădire rezidențială din centrul Kievului, potrivit The Guardian.

https://www.youtube.com/watch?v=fXkG8KAd1-Y

Un videoclip distribuit de serviciul de presă al lui Volodimir Zelenski arată explozia rachetei într-un apartament, fumul și resturi intrând în camera de zi. Serviciul a mai distribuit imagini ale urmărilor, clădirea fiind în flăcări. O bună bucată din clădire a fost distrusă. Numărul de victime nu este încă cunoscut. Pompierii au ajutat supraviețuitorii răniți, cărând o femeie pe scări peste o grămadă de moloz.

Rusia trimite întăriri la Kiev – Grupare de elicoptere observată în zona aeroportului

Luptele continuă la periferia Kievului în zona Hostomel. Martorii au observat în această dimineață o grupare de elicoptere Ka 35 și Mi 24 în apropierea aeroportului. În urmă cu puțin timp ministrul ucrainian al Apărării anunța că Rusia a început să-și mute unitățile de rezervă către granița Ucrainei.

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari pentru Reuters. Lupte grele sunt de asemenea în curs în sudul Ucrainei, lângă oraşele Mariupol, Herson, Mikolaiv şi Odesa, a anunţat sâmbătă dimineaţa un consilier al preşedintelui ucrainean. „Lupte grele au loc lângă Mariupol”, a declarat Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski. „Însă nu se pune problema ca Mariupol să se predea sau să fie capturat”, a afirmat el.

Autorităţile ucrainene şi-au îndemnat cetăţenii să ajute la apărarea Kievului în faţa avansării forţelor ruse, care au invadat joi Ucraina. Însă, chiar dacă luptele au devenit mai intense, guvernele rus şi ucrainean au semnalat deschiderea de negocieri, într-un prim licăr de speranţă pentru diplomaţie după ce preşedintele rus Vladimir Putin a lansat invazia.

La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat „abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

Mai multe elicoptere stau parcate pe teritotiul Belarusului, la circa 32 km de la granița cu Ucraina. Potrivit Reuters este vorba despre circa 150 de elicoptere și alte forțe terestre. Din imaginile publicate de Maxar se poate observa foarte clar că acestea stau aranjate gata să-și ia zborul. Reuters menționează că 90 dintre elicoptere se află în apropiere de orașul belarus Hoiniki.

elicoptere

Bilanț ucrainean: Am lichidat peste 3500 de ruși. 200 de prizonieri și sute de tancuri și vehicule blindate anihilate sau capturate

În toată Ucraina au loc ciocniri violente între corpurile de armată ruse care înaintează din 4 direcții: din N dinspre Belarus, din S dinspre Crimeea și de pe mare, din Est dinspre republice Donețk și Lugansk alături de milițiile locale și din NE dinspre Harkov. Statul Major General al armatei ucrainene susține că au respins majoritatea atacurilor și mai ales asupra Kievului și că orașe ca Harkov, Melitopol, Mariopol sau Odesa rezistă cu îndârjire atacurilor barbare ale armatei ruse care s-ar fi dedat chiar și la crime de război.

Mihai Podoliak, purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei susține că peste 3.500 de soldați ruși au murit în Ucraina în ultimele două zile, iar 200 sunt luați deja prizonieri.

Până în dimineața zilei de azi sunt înregistrate peste 3.500 de decese în rândul soldaților ruși și aproape 200 de prizonieri”, a declarat acesta.

Ucrainenii vorbesc de sute de tancuri și vehicule blindate capturate de la inamic, de câteva avioane de vânătoare și elicoptere de luptă doborâte. Cu puțin timp în urma președintele Volodimir Zelenski a anunțat că armata ucraineană nu depune armele și că el personal nu va părăsi capitala.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a oferit statistica pierderilor invadatorilor începând cu ora 06:00 sâmbătă, 26 februarie 2022. Acest lucru este raportat de Espreso.TV cu referire la informaţiile oficiale ale departamentului. Trupele ruseşti au suferit următoarele pierderi iremediabile:

rezervoare – 102,

pistoale – 15,

SAM “Buk” – 1,

BBM – 536,​

aeronave – 14,

elicoptere – 8,

personal – 3500.

În captivitate – 200 de invadatori.

Bilanț rus: Înaintăm pe toate fronturile. Continuăm distrugerea infrastructurii militare/ Începem asaltul Kievului/ Nu ne vom angaja în lupte de stradă

În toată Ucraina au loc ciocniri violente între corpurile de armată ruse care înaintează din 4 direcții: din N dinspre Belarus, din S dinspre Crimeea și de pe mare, din Est dinspre republice Donețk și Lugansk alături de milițiile locale și din NE dinspre Harkov. Armata rusă susține că atacul propriu-zis al Kiev-ului nu a avut încă loc și că nu intenționează să se angajeze în lupte de stradă. Marele Stat Major al armatei ruse susține că toate operațiunile planificate sunt executate cu acuratețe în teren. Toate fronturile avansează, iar trupele republicilor Donețk și Lugansk înaintează vertiginos. Potrivit rezumatului de dimineață de la Ministerul rus al Apărării:

În total, Forțele Armate Ruse au lovit 821 de obiecte din infrastructura militară a Ucrainei

Printre acestea: 14 aerodromuri militare, 19 posturi de comandă și centre de comunicații, 24 de sisteme de rachete antiaeriene S-300 și Osa, 48 de stații radar.

Doborâte: 7 avioane de luptă, 7 elicoptere, 9 vehicule aeriene fără pilot.

Au fost distruse 87 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 28 de lansatoare de rachete multiple, 118 unități de vehicule militare speciale.

Forțele marinei ruse au distrus 8 bărci militare ale forțelor navale ucrainene, se spune în comunicare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *