VIDEO Rusia anunță că războiul din Ucraina are un caracter EXISTENȚIALIST: Este un război economic! Operațiunea militară – O chirurgie de ȘOC

Forţele de Rachete Strategice ale Federației Ruse, una din principalele componente ale forţelor nucleare ale Rusiei şi care au ca obiectiv descurajarea nucleară în contextul unei posibile agresiuni împotriva ţării, au început joi manevre de amploare în regiunea Orenburg, din sudul ţării, cu participarea a 3.000 de militari şi 300 de echipamente de luptă, anunță EFE.

La exerciţiile unităţii de rachete din Iasnensk, în regiunea Orenburg, participă peste 3.000 de militari şi peste 300 de echipamente de luptă”, a informat departamentul de presă al Ministerului Apărării rus, într-un comunicat citat de agenţia Interfax.

Aceste forţe dispun în arsenalul lor de silozuri de rachete Iars, capabile să distrugă obiective aflate la 11.000 de kilometri distanţă, precum şi de sisteme de rachete Voievoda, Stilet, Topol-M şi noile Avangard. Manevrele, care se desfăşoară la circa 1.500 de kilometri est de frontiera cu Ucraina, vor fi coordonate de Forţele de Rachete Strategice ale Rusiei şi de Districtul Militar Central al Forţelor Armate ale Rusiei. La exerciţii va participa primul regiment de rachete strategice Avangard, care dispun de o ogivă hipersonică de croazieră, capabilă să dezvolte viteze de până la 27 Mach (de 27 de ori mai rapidă decât sunetul), integrată în sistemul de apărare rus din decembrie 2019.

În conformitate cu planul de pregătire al Forţelor de Rachete Strategice pentru 2022, comisia de comandă a acestor trupe efectuează o inspecţie integrală a unităţii de rachete de la Orenburg’‘, a anunţat Ministerul Apărării rus.

În timpul exerciţiilor, vor fi efectuate manevre de evitare de către unităţile atacate şi va fi analizat răspunsul mijloacelor moderne aeriene şi al sistemelor de alertă în cazul unui atac cu acest tip de arme, potrivit sursei citate.

Principalul obiectiv al manevrelor îl reprezintă perfecţionarea muncii în echipă a organelor de conducere militară, evaluarea pregătirii practice a comandanţilor şi oficialilor de la unitatea de rachete (…) şi capacitatea de luptă, organizaţională şi de aprovizionare generală a trupelor’‘, a mai menţionat ministerul.

Dacă s-a hotărât ca la ceea ce se întâmplă pe câmpul de bătălie din Ucraina să i se spună operațiune militară specială, atunci ceea ce se întâmplă în domeniul economiei și finanțelor poate fi caracterizat categoric printr-un singur cuvânt: război. Război economic de exterminare dus de Occident împotriva Rusiei. Se produce ruperea economiei Rusiei de cea mondială, separarea tuturor sistemelor de schimb și aprovizionare reciprocă. Interdicția la accesul la cele mai importante piețe globale de mărfuri și servicii. Aceasta este terapia de șoc, scrie cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta. Și în aceasta rezidă deosebirea de principiu de „terapia de șoc” din anii ’90. Atunci, ce a rămas din economia sovietică a fost conectat la economia mondială și la finanțe prin intermediul mecanismelor de piață de stabilire a prețurilor. S-a constituit o altă valoare a activelor, au fost lichidate deficitele de tip sovietic. Singurul deficit au devenit banii. Dacă există bani, se poate cumpăra pe piață orice marfă și serviciu. În afară de PR, cel mai important obiectiv al vizitei efecuate săptămâna trecută de Joseph Biden în Europa l-a constituit mobilizarea aliaților pentru închiderea tuturor portițelor de ocolire a sancțiunilor, stimularea renunțării cât mai rapide la materiile prime, petrolul și gazele rusești. Cu prețul creșterii cheltuielilor și al scăderii nivelului de trai al populației. Au fost pregătite documente ample, care au ca scop imposibilitatea practică, pentru Rusia, de a găsi pe piața mondială resurse, mărfuri și servicii alternative Occidentului. Și dacă sfârșitul operațiunii militare speciale este vizibil, sfârșitul războiului economic nu.

Se pare că tocmai rezultatul acestei ciocniri va avea pentru Rusia cele mai grave consecințe. Iar dacă natura existențialistă a amenințărilor geopolitice despre care vorbea conducerea Rusiei populația trebuia să o creadă pe cuvânt, atunci distrugerea lumii de astăzi a standardelor obișnuite de consum economic ne este dată în senzațiile de fiecare zi. Tuturor, fără excepție. Noua realitate a fost o surpriză. S-a dovedit că nici guvernul, nici Banca Centrală, nici businessul, nici oligarhii, nici poporul nu sunt pregătiți pentru ea. Sancțiunile occidentale au fost instantanee și violente. Inflația de 2% pe săptămână în primele patru săptămâni de la startul operațiunii militare speciale este un semn rău și o proiecție a inflației de 20-25% pentru întregul an 2022. Cu toate acestea, indicatorii statistici ascund o altă dinamică a prețurilor. De exemplu: hrana pentru câini s-a scumpit deja cu 70%, iar unele tipuri de adidași cu 100%. Putem spune că acestea sunt detalii, dar putem vedea în ele dovezi ale distrugerii a acelorași standarde obișnuite de consum care stau la baza normalității psihicului omului obișnuit. Totalitatea psihicului individual formează psihicul colectiv al societății, care determină calitatea vieții în țară.

Consilierul lui Zelenski: Rusia a distrus cea mai mare parte a industriei de apărare a Ucrainei

Rusia a distrus aproape în totalitate industria de apărare a Ucrainei, a estimat joi Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-o declaraţie video în care a salutat termenii acordului de pace propus marţi la Istanbul ca pe o victorie a Kievului, relatează Reuters. „Ne-au distrus practic industria de apărare”, a spus Arestovici.

Conform acordului de pace discutat cu Rusia, Ucraina ar urma să fie protejată de ameninţări în viitor de garanţii de securitate internaţionale cărora Moscova nu ar putea să se opune prin veto.

Acesta este un acord ideal care îmbunătăţeşte în mod fundamental poziţia noastră de mai multe ori„, a afirmat el.

Zelenski: „Trupele rusești ucid deja ucrainenii nu pentru teroare, ci pentru divertisment

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că trupele ruse au ucis mii de oameni, sute de copii ucraineni, au distrus zeci de mii de case, au jefuit și au început să ucidă pentru distracție.

„Sute de copii au fost uciși, mii de oameni uciși, zeci de mii de case distruse, orașe și sate arse, trupele ruse violând femei în zonele ocupate, furând tot ce pot, tot ce găsesc. Nici măcar nu ucid pentru a obține vreun succes militar, nici pentru a semăna teroare, au început să ucidă din faptul că pentru ei este ca divertismentul, divertismentul pentru oamenii care au oricâte arme doresc și nici un factor de descurajare„, a subliniat Zelenski într-o alocuțiune adresată Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, transmite Ukrinform.

razboi ucraina 2

El a dat asigurări că Ucraina nu va accepta niciodată acest lucru și nu va înceta să se apere. În același timp, Zelenski a menționat că Ucraina este doar începutul agresiunii ruse, dacă Rusia nu este oprită imediat. El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a-i aduce în fața justiției pe toți cei responsabili de crimele de război și și-a exprimat încrederea că orașul olandez Haga, capitala justiției internaționale, știe exact cum să o facă și o va face. „Este un război pe care statul rus nu-l poate ierta. Sute și sute de infracțiuni pentru care este necesar să-i aducem în fața justiției pe toți cei care au dat ordine penale, pe toți cei care au executat ordine penale și pe toți cei care au asigurat acoperirea politică pentru aceste ordine penale”, a spus președintele. Potrivit acestuia, deportările, asasinatele în masă, distrugerea infrastructurii civile, bombardarea spitalelor – toate acestea ar trebui să primească un răspuns din partea comunității democratice.

Începe ofensiva Ucrainei: Kievul spune că a recucerit trei orașe

Statul Major general al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că forțele ucrainene au recucerit trei orașe: Orlove, Zagradivka și Kochubeyevka. Forțele ucrainene au susținut, de asemenea, că forțele armate ruse au pierdut mai mulți ofițeri militari superiori. Imagini video postate pe reţelele sociale par să arate că trupele ucrainene au recâştigat teritoriu de la forţele ruse, în apropiere de oraşul Cernigău, aflat în nordul ţării, relatează CNN.

Mai multe trupe ucrainene pot fi văzute în imagini filmate în satul Sloboda, la circa 19 kilometri de Cernigău. Satul este vital în eforturile ucrainenilor de a rupe încercuirea de către ruşi a Cernigăului. Aceasta ar fi una dintre primele victorii majore în ruperea încercuirii. CNN precizează că a verificat autenticitatea imaginilor video. În filmare se vede un tanc rusesc bombardat şi cuprins de flăcări. Fumul dens şi alb se vede pe străzile oraşului, pe lângă forţele ucrainene.

Cernigău, aflat la circa 145 de kilometri nord-est de Kiev, a suferit un „atac colosal” miercuri, potrivit primarului oraşului. Atacurile au continuat şi în suburbiile Kievului, la doar o zi de când Rusia a susţinut că îşi reduce campania militară din apropiere de Capitală şi din împrejurimi. Avansul ruşilor spre Kiev şi Cernigău stagna încă dinainte de anunţul Moscovei.

Armata rusă trece la recrutări masive: Tinerii între 18 și 27 sunt chemați la oaste potrivit unui decret

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar și demiterea din serviciul militar a cetățenilor aflați în misiune, informează agenția de presă Interfax. Perioada vizată este 1 aprilie – 15 iulie 2022 și sunt avuți în vedere tinerii între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă. Prin același decret, președintele a decis demiterea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și ofițerilor meschini al căror mandat de serviciu militar expirase sub recrutare.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat, joi, un decret prin care a ordonat înrolarea a 134.500 de noi recruţi în armată, ca parte a recrutării anuale de primăvară a Rusiei, însă potrivit Ministerului rus al Apărării, convocarea nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina, relatează Reuters. Ordinul a fost emis la cinci săptămâni de la începerea invaziei Rusiei în Ucraina, care s-a confruntat cu o rezistenţă acerbă din partea armatei ucrainene. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că niciun recrut nu va fi trimis în „zonele fierbinţi”.

Problema implicării recruţilor în război este foarte sensibilă. Pe 9 martie, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că nişte recruţi au fost trimişi în Ucraina după ce Putin a dezminţit acest lucru în diverse ocazii, spunând că au fost trimişi doar soldaţi şi ofiţeri profesionişti. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat la acea vreme că preşedintele a ordonat procurorilor militari să investigheze şi să îi pedepsească pe oficialii responsabili de nerespectarea instrucţiunilor sale de a exclude recruţii. Recrutarea militară anual de primăvară, care se desfăşoară între 1 aprilie şi 15 iulie, vizează bărbaţii ruşi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, se arată în decretul lui Putin.

Serghei Şoigu a declarat că recruţii vor fi trimişi la bazele desemnate la sfârşitul lunii mai.

„Majoritatea personalului militar va urma o pregătire profesională în centre de pregătire timp de trei până la cinci luni. Permiteţi-mi să subliniez că recruţii nu vor fi trimişi în nicio zonă fierbinte”, a spus el.

Cu toate acestea, Mihail Benyash, un avocat care reprezintă mai mulţi membri ai Gărzii Naţionale a Rusiei care au refuzat un ordin de a merge în Ucraina, a declarat că, în conformitate cu legislaţia rusă, recruţii ar putea fi trimişi la luptă după câteva luni de antrenament.

Ministerul britanic al Apărării: Trupele rusești vor ataca puternic Kievul

Ministerul Apărării din Marea Britanie arată faptul că ultimele informații din teren contrazic poziția oficială a Kremlinului, care anunța o reducere a trupelor din zona Kiev. Conform acestor informații, trupele rusești sunt bine ancorate în regiunea Kiev și în următoarele zile sunt așteptate bătălii grele, în special în suburbiile capitalei Ucrainei. De asemenea, sunt așteptate bătălii grele în Mariupol, un obiectiv cheie al Rusiei. Deocamdată, forțele ucrainene controlează centrul orașului Mariupol.

Bombardamentele asupra Cernihivului continuă în pofida promisiunilor Rusiei. Lupte grele au loc și în Mariupol

Ministerul britanic al Apărării afirmă în cea mai recentă actualizare a informațiilor privind războiul, că, în ciuda faptului că Moscova a declarat că intenționează să își reducă activitatea militară în jurul orașului Cernihiv, „au continuat bombardamentele și atacurile semnificative cu rachete”. Conform BBC, actualizarea avertizează că este posibil să existe „lupte grele” în suburbiile capitalei ucrainene, Kiev, în zilele următoare, deoarece trupele rusești își mențin pozițiile la est și la vest de oraș – deși un număr limitat de unități s-au retras.

Luptele grele continuă în Mariupol, dar forțele ucrainene controlează încă orașul, adaugă actualizarea. Oficialii ucraineni au ajuns la un acord cu Rusia în privința unui coridorul de evacuare pentru Mariupol. Partea ucraineană a primit un mesaj prin intermediul Comitetului Internațional al Crucii Roșii care confirmă disponibilitatea Rusiei de a deschide un „coridor umanitar” de la Mariupol prin orașul Berdiansk, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk pe Telegram, potrivit CNN.

Pe ruta spre Mariupol trimitem 45 de autobuze. 28 de autobuze trebuie să obțină un permis pentru a trece prin punctul de control rusesc din Vasylivka. De asemenea, 17 autobuze au plecat deja din Zaporizhzhia. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că autobuzele vor ajunge astăzi la Mariupol și vor prelua persoanele care nu au putut încă să părăsească orașul”, a spus ea.

Kyrylo Tymoshenko, un oficial de rang înalt din biroul președintelui Volodimir Zelenski, a confirmat, de asemenea, că vor fi trimise 45 de autobuze pentru a sprijini planul de evacuare. Potrivit colonelului-general Mihail Mizintsev, șeful Centrului Național de Management al Apărării din Rusia, coridorul se va deschide la ora 10.00.

Oficialii ucraineni declară că aproximativ 90% dintre clădirile din oraș au fost avariate sau au rămas nelocuibile după săptămâni de bombardamente intense din partea forțelor rusești.

Primarul din Harkov lansează un apel: Orașul și țara trebuie să repornească economia

Primarul din Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a făcut un apel la întreprinderile locale să reia treptat munca. „Orașul și țara trebuie să repornească economia”, afirmă edilul.

Vorbind într-o adresă video postată pe canalul său Telegram, Ihor Terekhov a spus: „Orașul și țara trebuie să repornească economia. În ultimele săptămâni, președintele și guvernul au simplificat semnificativ regulile de desfășurare a afacerilor și au redus semnificativ cotele de impozitare. Îi rog pe antreprenorii din Harkov: Treptat să se întoarcă la muncă.”

Primarul a explicat că, deși ar putea fi „imposibilă” revenirea imediată la capacitatea maximă, „se poate face într-un mod redus”. Potrivit lui Terekhov, la 30 martie, ca urmare a acțiunilor rusești, 1.531 de obiective de infrastructură civilă au fost distruse în oraș, inclusiv 1.292 de clădiri rezidențiale, 70 de școli, 54 de grădinițe, 16 spitale și 239 de clădiri administrative.

Cel puțin 20 de morți în atacul care a șocat mapamondul prin distrugerea produsă

Bilanţul victimelor atacului de marţi împotriva sediului administraţiei regionale din Mikolaev, în sudul Ucrainei, se ridică de acum la 20 de morţi, a anunţat joi Serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă (SES), citat de EFE.

„La 31 martie, ora 13:00″, bilanţul provizoriu „al atacului cu rachetă al inamicului împotriva clădirii administraţiei regionale” este de 20 de morţi, a indicat serviciul citat.

Echipele de salvare, potrivit SES, au scos 19 corpuri de sub dărâmături, iar o altă persoană a decedat la spital. „Acţiunile de căutare continuă”, au anunţat autorităţile ucrainene. În urma acestui atac rusesc, produs marţi dimineaţă, partea centrala a clădirii de nouă etaje s-a prăbuşit, lăsând o gaură uriaşă în structura sa.

Mikolaev se află în zona care asigură Ucrainei acces la Marea Neagră, la jumătatea distanţei dintre oraşul-port Odesa şi Herson, ocupat de forţele ruse. Din 24 februarie, ziua lansării invaziei, armata rusă a efectuat mai multe operaţiuni militare pentru a prelua controlul asupra Mikolaev, dar fără succes până în prezent.

razboi ucraina 1

Ucraina, în alertă: Forţele ruse dau semne de regrupare în Belarus

Forţele ruse par să fi fost relocate în Belarus, „probabil pentru regruparea unităţilor, precum şi crearea unei rezerve pentru refacerea pierderilor de personal, armament şi echipamente ale grupurilor care operează în Ucraina”, a anunţat, joi, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, într-un comunicat, conform CNN.

Relocarea echipamentului militar rusesc a fost observată în Belarus, „probabil pentru regruparea unităţilor, precum şi crearea unei rezerve pentru refacerea pierderilor de personal, armament şi echipamente ale grupurilor care operează în Ucraina”, se arată în comunicat.

Forţele ucrainene au observat „cazuri frecvente” de plasare de mine în zonele recent recucerite de forţele ruse din regiunea Kiev, se mai arată în comunicat.

Rusia „probabil că va continua să compenseze capacitatea sa redusă de manevră la sol prin atacuri de artilerie în masă şi rachete”, a comunicat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Ministerul Apărării din Marea Britanie, a informat, miercuri, că unele unităţi ruseşti s-au întors în Belarus după ce au suferit pierderi grele pe câmpul de luptă în Ucraina. Belarus a fost o bază şi o zonă de întâlnire pentru forţele militare ruse. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat, miercuri, că mai puţin de 20% din trupele ruseşti desfăşurate în apropierea Kievului au „început să se repoziţioneze” spre nord, îndreptându-se, probabil, spre Belarus.

Procurorul general al Ucrainei: Rușii ar fi rănit și ucis aproape 400 de copii

Peste 380 de copii au fost uciși și răniți în Ucraina de la începutul invaziei ruse, spune procurorul general al Ucrainei. Au fost puternic afectate aproape 800 de școli. Peste 380 de copii au fost uciși și răniți în Ucraina după ce trupele rusești au invadat țara, a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, conform Sky News. Venediktova, care investighează cazurile tot mai numeroase de suspiciuni de crime de război comise de forțele rusești, a mai spus că 797 de școli au fost avariate de la începutul războiului.

Săptămâna aceasta, Venediktova declara că ea și echipa sa au întocmit 2.500 de posibile cazuri de crime de război care să fie urmărite în urma invaziei din Ucraina. Au fost identificate câteva sute de suspecți. Asta în timp ce procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, a numit un avocat specializat în crime de război pentru a consilia Ucraina privitor la invazia rusă. La începutul acestei luni, Braverman a semnat o declarație comună de susținere, angajându-se să sprijine strângerea de dovezi privind crimele împotriva umanității și crimele de război comise în Ucraina. Procurorul general a declarat în fața Camerei Comunelor că „toate opțiunile sunt pe masă” și a insistat că abordarea preferată de Marea Britanie este aceea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili prin Curțea Penală Internațională.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *