VIDEO Rusia acuză Ucraina pentru crimele din Bucea și deschide propria anchetă. „Imaginile au fost TRUCATE! NU se vrea pace!”

Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra „provocărilor pline de ură” comise, potrivit Moscovei, de Ucraina la Bucea, unde trupe ruse sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor, relatează AFP.

În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucea, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter adjunctul ambdadorului rus la ONU Dmitri Polianski.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat duminică pe liderii ruşi de „tortură” şi „crime”, în urma descoperirii, la Bucea, în regiunea Kiev, a unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili. Moscova dezminte că a ucis civili.

Ministerul rus al Apărării anunţă că imagini cu cadavre pe străzile oraşului sunt „o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”.

Un oficial din cadrul Guvernului Statelor Unite a denunţat această solicitare a Rusiei la Consiliului de Securitate al ONU.

https://www.youtube.com/watch?v=-K1S0qrZhqA

„Rusia a recurs la acelaşi scenariu ca în Crimeea şi Alep. Obligată să apere ceea ce nu poate fi apărat (atrocităţile de la Bucea), Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU pentru a stinge indignarea şi a cere socoteală”, a denunţat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, o reprezentantă a Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, o fostă ambasadoare americană la ONU. „Nimeni nu crede acest lucru”, a subliniat ea.

Putin deschide propria anchetă privind masacrul de la Bucea

Preşedinţia Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucea, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria investigaţie în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse. „Respingem categoric toate acuzaţiile”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro, subliniind că Ministerul Apărării de la Moscova a depistat indicii privid „falsificarea imaginilor”.

Din ceea ce am văzut până acum, noi nu avem încredere în acele imagini. Cerem comunităţii internaţionale să nu tragă concluzii pripite şi măcar să asculte argumentele Rusiei”, a subliniat Dmitri Peskov.

La rândul său, Aleksandr Bastirkin, preşedintele Comisiei ruse pentru Investigaţii, a anunţat iniţierea unei anchete privind atrocităţile de la Bucha. „Din informaţiile noastre, pentru a discredita personalul militar rus, Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit presei occidentale înregistrări video de la Bucha, din regiunea Kiev, ca fiind dovezi despre masacrarea civililor”, a subliniat Aleksandr Bastrikin, citat de CNN. Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orăşelul Bucha. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă.

Rusia respinge din nou acuzațiile de genocid: Imaginile din Bucea au fost trucate, susține omul lui Putin

Kremlinul a declarat că specialiștii ruși au detectat semne de diverse „falsuri” și editări video ale imaginilor provenind de la Bucea. Rusia respinge în continuare acuzațiile potrivit cărora civilii au fost uciși în oraș și a declarat că diplomații săi vor continua eforturile pentru ca această problemă să fie discutată în Consiliul de Securitate al ONU, în ciuda faptului că primul lor efort a fost blocat.

Vorbind cu reporterii în cadrul unei teleconferințe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că faptele și cronologia evenimentelor de la Bucha nu susțin versiunea Ucrainei și a spus că acuzațiile ar trebui tratate cu îndoială, potrivit Sly News. El a îndemnat liderii internaționali să nu se grăbească să judece. Peskov a refuzat să comenteze dacă acuzațiile vor afecta negocierile de pace dintre Moscova și Kiev, care urmau să fie reluate luni. Imaginile din satelit publicate de Maxar par să contrazică afirmațiile rusești, dezvăluind un șanț de 45 de metri lungime în Bucea, unde au fost găsite gropi comune de civili.

Sky News a verificat și confirmat anterior locația a două videoclipuri care arată cadavre pe străzi, inclusiv unul în care se văd cel puțin șapte cadavre pe șosea și pe trotuar.

Rusia: „Scopul provocării de la Bucea este întreruperea negocierilor de pace

Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată luni de agenţia oficială de presă TASS.

„Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei”, a scris ea pe canalul său de Telegram.

Ea a amintit că, în legătură cu acest „incident”, Federaţia Rusă a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Zaharova a numit uciderea civililor în orăşelul ucrainean Bucea – atribuit de autorităţile ucrainene militarilor ruşi care s-au retras din regiunea Kievului şi condamnat la unison de comunitatea internaţională – „o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni”.

Declaraţiile Occidentului despre situaţia din satul ucrainean Bucea şi viteza cu care au fost distribuite nu lasă nicio îndoială cine a comandat această poveste”, a mai susţinut Zaharova duminică seară la canalul de televiziune Rossia-1. Înregistrarea video a fost postată pe canalul ei de Telegram.

Ea a remarcat totodată că „declaraţiile politice ale Occidentului au fost făcute aproape imediat, înainte de o analiză detaliată a acestei situaţii”.Există un punct ce trebuie luat în considerare: şefii de stat, şefii departamentelor de afaceri externe, persoane publice, foşti politicieni (…) au făcut declaraţii bazate doar pe cadre video (…) chiar la mai puţin de un minut. Şi câteva fotografii. Şi sunt gata să dea vina pentru toate”, a spus ea.

Duminică, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că Forţele Armate ruse au părăsit complet satul Bucea din regiunea Kiev la 30 martie, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş. Ministerul a mai subliniat că, la 31 martie, primarul oraşului Bucea, Anatoli Fedoruk, în mesajul său video, a confirmat că nu sunt soldaţi ruşi în Bucea, dar nici măcar nu a menţionat vreun localnic împuşcat pe stradă cu mâinile legate, adaugă TASS.

Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o “provocare a radicalilor ucraineni” în oraşul Bucea, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, aminteşte Reuters.

„În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucea, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Ucraina a acuzat duminică Rusia de „genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora. Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

Duminică, Rusia a transmis că tratativele de pace cu partea ucraineană nu au progresat suficient pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel, între preşedinţii rus, Vladimir Putin, şi ucrainean, Volodimir Zelenski, şi că poziţia Moscovei în privinţa statutului Crimeei şi Donbasului rămâne neschimbată, potrivit Reuters.

Proiectul de acord nu este gata pentru trimiterea la o întâlnire la vârf”, a declarat negociatorul şef al Rusiei, Vladimir Medinski, pe contul său de Telegram. „Repet iar şi iar: poziţia Rusiei privind Crimeea şi Donbas rămâne NESCHIMBATĂ“, a scris el. Moscova doreşte o Crimee rusă şi un Donbas independent.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat „profund şocat de imaginile cu civilii ucişi la Bucea” şi a cerut o anchetă independentă, în timp ce Biroul ONU pentru Drepturile Omului a vorbit despre „posibile crime de război”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *