VIDEO ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA s-a constituit ca MIȘCARE POLITICĂ! Simion: „Acțiunea noastră este VITALĂ pentru țară!”

Mișcarea unionistă, asociațiile civice, ale minorităților și cetățenii care l-au susținut pe independentul George Simion la alegerile pentru Parlamentul European s-au constituit, duminică, într-o mișcare politică. Peste 300 de persoane, delegați din țară și din străinătate, au participat la Sala Dalles, din București, pentru primul pas al unei formațiuni naționaliste, care s-a coagulat în jurul lui George Simion. Constanța a participat cu șapte delegați, fiind reprezentate municipiul Constanța și orașul Cernavodă, nucleele în jurul cărora mișcarea politică România Mare în Europa va participa la alegerile locale de anul viitor.

simion

Unificarea spirituală și de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate, sprijinirea familiei românești și a capitalului autohton sunt câteva dintre obiectivele mișcării politice care ulterior se va transforma într-un partid de orientare conservatoare, profil inexistent în ofertele politice din ultimii 30 de ani. Denumirea, statutul, programul detaliat și conducerea partidului care va reseta scena politică din România vor fi anunțate public ulterior. Mișcarea politică România Mare în Europa își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, pentru existența noastră ca neam. România Mare în Europa are patru piloni de bază, respectiv familia, națiunea, credința creștină și, în special, libertatea. Sunt principiile pentru care moderatorul Congresului, Claudiu Târziu, le-a explicat în detaliu în cuvântul de întâmpinare.

„Vă salut cu toată inima, simt din partea dvs. o energie puternică și bună, care mă face să fiu optimist, să cred că vom izbândi de data aceasta! Vă mulțumesc că ați făcut acest gest în care v-ați sacrificat o după amiază de duminică toridă. (…) Le mulțumesc și reprezentanților partidelor neparlamentare care au onorat cu prezența la acest Congres. (…) Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră. Acest partid trebuia făcut acum 30 de ani!”, a spus Claudiu Târziu.

claudiu tarziu

Primul invitat și vorbitor al Congresului a fost Zoe Rădulescu. Fiică a eroului dobrogean, Gogu Puiu, născută în pușcărie și fostă vicepreședinte al PNȚCD, Zoe Rădulescu le-a recomandat militanților mișcării politice să fie absolut puternici și să nimic să nu vă întoarcă din cale.

„Ca să ne raportăm la istoria unei națiuni este foarte simplă, pentru că istoria îi dă individului conștiința identității sale. Conștientizând că este individul unei comunități de care poate fi mândru, acel individ va dobândi demnitate. Dobindând demnitate, nu se va mai pleca în fața nimănui, pentru că are conștiința poporului din care se trage, are conștiința valorii lui și atunci nimeni nu îl mai poate îngenunchea și nu vom ajunge să umblăm prin Europa și prin lume ca niște sclavi. Astea sunt timpurile, trebuie să negociem, cu Europa, cu Asia, cu toată lumea, dar să negociem în picioare, nu în genunchi. Noi, românii, avem toate datele necesare pentru a negocia în picioare, pentru a sta drepți și falnici! Nimeni nu cred că are o istorie atât de zbuciumată și cu eroi atât de mulți și care au devenit sfinți. (…) Îmi doresc atât de mult să văd un partid de dreapta, cu valențe creștine, care să nu aibă mai mult de zece lucruri pe care să se sprijine și îmi doresc să văd niște oameni nemânați de orgolii. (…) Trebuie să fiți conștienți, dacă vă înhămați la această căruță, că drumul este greu. Trebuie să fiți absolut puternici, nimic să nu vă întoarcă din cale”, a spus Zoe Rădulescu.

zoe radulescu

CITEȘTE ȘI:

Fiind vorba de o mișcare politică unionistă, un invitat aparte a fost Maria Arvinte, din Basarabia, care le-a vorbit participanților la Congres despre tristele realități politice din cel de-al doilea stat românesc.

„Eu am învățat istorie de la bunicii mei. Perioada stalinistă a fost pentru noi ca un genocid! S-a străduit să se distrugă pe acest pământ tot ce este românesc! În 1989, când a fost declarată limba română limbă de stat și grafie latină era un proces normal și firesc. În 1991, când s-a făcut declarația de independență, era un pas spre Unire și s-a constatat că, de fapt, noi suntem un stat românesc creat pe… alt stat românesc. Nu puteam să stăm ore în șir în vamă să venim acasă sau să veniți dvs. acasă. Vorbim aceeași limbă și care ne identifică ca națiune și ne dă originalitatea, avem aceiași poeți, aceeași cultură, aceleași tradiții. Ce poate fi mai frumos decât să îți scrii istoria și cultura pe o ie, cămașa tradițională pe care s-o porți, să fii mândru de această istorie și această cultură? Din 1989 încoace se tot încearcă să ni se dea o altă identitate decât cea care este adevărată!”, a spus Maria Arvinte.

maria arvinte

Bobby Păunescu: „Ați intrat în lumea celor bogați!

Un invitat special a fost Bobby Păunescu. Omul de afaceri a fost un susținător al lui George Simion și în campania electorală pentru europarlamentare și a punctat faptul că… va rămâne în continuare.

„Urăsc cuvântul „politic”, din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, distrugerea în mod conștient a acestei țări, a fost făcută de mediul politic. Eu am avut șansa să pot să învăț la o serie de universități din străinătate, să pot să am acces la cele mai bune surse de informare, am reușit să fac cu voia bunului Dumnezeu cea mai mare mișcare culturală la nivel universal a României din ultimii 30 de ani. (…) Nu întotdeauna dreptatea stă aici și nedreptatea dincolo sau invers, ce suntem obligați să facem este să corectăm ceea ce nu funcționează. (…) Ce m-ar face pe mine să vă fiu în continuare alături și să vă susțin: în primul rând, vă felicit că odată intrați în lumea politică, ați intrat în rândul oamenilor bogați! Cei mai bogați oameni din România sunt oamenii politici! Nu se întâmpla asta doar în România, ci și în America. Oamenii politici care tind să ajungă la conducerea acestei țări trebuie să înțeleagă că sunt servitorii populației!”, a spus Bobby Păunescu.

bobby paunescu

România Mare în Europa, în pas cu tehnologia! Adeziune la mișcare: test de cultură generală!

Au mai fost și alți vorbitori, precum reprezentanți din diaspora, însă ultimul care a urcat pe scenă, George Simion, a punctat faptul că mișcarea care este așteptată de 30 de ani s-a înființat astăzi și că nu vor fi intimidați de piedicile pe care politica tradițională le va pune.

George Simion a anunțat faptul că viitori aderenți se vor confrunta cu o situație care nu se regăsește la celelalte partide: adeziunea se va face în baza unui… test de cunoștințe generale. Propunerea, alături de alte sugestii, a fost supusă la vot și aprobată de participanții la Congres.

Mișcarea Politică România Mare în Europa beneficiază de o serie de softuri și aplicații electronice, printre care una care va aplica și criteriile de avansare. Astfel, potrivit acestei aplicații, se va face trierea în funcție de contribuție la mișcare și, concomitent, avansarea ierarhică, spre deosebire de celelalte partide, unde avansările se fac pe bază de cumetrii și pile.

congres simion1

Congresul s-a încheiat cu explicații suplimentare privind aplicația și, în final, cu aplauzele participanților.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.