VIDEO Radiografia unui circ: țărăniștii își mențin partidul istoric la stadiul de partid istorie! Țapliuc și Chesoi s-au îmbrâncit în sediu

În loc să caute soluții pentru ieșirea la liman, țărăniștii se cufundă tot mai mult în circul pe care nu-i mai spală toată apa mării. După ce s-au dat reciproc afară din partid, s-au acționat în instanțe într-o mulțime de dosare, cei doi lideri țărăniști de la Constanța, Adrian Țapliuc și Tudorel Chesoi, s-au îmbrâncit sâmbătă.

Primul convocase biroul județean pentru sosirea la Constanța a lui Marian Munteanu, președintele partidului Alianța Noastră România și a lui Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.

Pavelescu este contestat de aripa Chesoi, condusă de Marian Lupu. Această aripă a pătruns la ședința convocată de Țapliuc și a izbucnit, instant, circul!

Pavelescu și Munteanu au părăsit sediul, iar conferința de presă nu a mai avut loc.

Țapliuc: „Chesoi este omul PSD! Toată Constanța știe asta!”

După ce s-au îmbrâncit în sediu, Chesoi și Țapliuc s-au despărțit. Primul a ieșit afară, iar al doilea a oferit câteva declarații. Printre altele, Țapliuc a precizat că este dezamăgit de firma de pază, care, potrivit opiniei sale, ar fi permis escaladarea situației. Evident, Poliția s-a deplasat la circoteca țărănistă.

„S-a dorit în mod deliberat acest scandal, aveam informații că va fi acest scandal și mă așteptam la el. Nu a fost o surpriză extraordinară. Miza nu mai este PNȚCD. PNȚCD nu va candida! Domnul Pavelescu nu va candida, eu nu candidez! Miza nu este PNȚCD, miza este prezența lui Marian Munteanu aici. Marian Munteanu a început să deranjeze, pentru că crește în sondaje. Aici e problema! Și „ce puteam să facem noi la Constanța?” Să: „îl activăm pe Chesoi, să trimitem cu gașca de bătăuși să facă scandal!” Era o conferință de presă normală, civilizată, în care ar fi trebuit să aflați termenii colaborării noastre cu ANR. Există un protocol semnat între ANR și PNȚCD. La rugămintea domnului Munteanu, m-a rugat să convoc Biroul Județean ca să poată să ne întâlnim, să prezinte dânsul anumite aspecte din programul electoral al ANR. Din păcate, firma de pază cu care am contract nu și-a făcut treaba, aici e un semn de întrebare, o să mă gândesc de ce. Trecem peste episodul acesta! (…) Acest scandal nu e Chesoi, Chesoi este o săgeată! Toți oamenii din jurul lui sunt săgeți care răspund la comenzi! (…) Nu îmi fac nici un fel de problemă, organizația de la Constanța este una unită, Biroul Județean este unit, eu când am preluat acest partid am fost nevoit să îl dau afară din sediu pe domnul Chesoi, el fusese exclus ca urmare a hotărârii Biroului Național de conducere. Știți povestea… a plecat, avea o hotărâre de instanță, urmând în permanență să declare că este președintele județean al PNȚCD, în accepțiunea dumnealui s-a văzut președinte la nivel național pentru o perioadă scurtă de timp… cred că la domnul Chesoi este vorba și de altceva… Avem toate documentele, au mai fost publicate, dar se agață, s-a dus la mai multe partide și nu au vrut să discute cu el… A fost deranjat când l-am jignit, că a fost omul PSD! Toată Constanța o știe! Nu a avut nici o reacție în CJC (CLM – n.r.), chiar dacă era pe listele Alianței pentru Constanța! Nu dezvolt prea mult subiectul Chesoi, în permanență m-a atacat pe Facebook și oamenii lui și nu am răspuns… acum m-a scos din sărite! Dar, o să-mi revin. Îmi pare rău că a stricat această adunare normală, de partid. Domnul Chesoi ar trebui întrebat, chiar dacă era membru PNȚCD, de ce a candidat independent”, a spus Adrian Țapliuc.

PNȚCD va candida, dar nu va candida la alegerile parlamentare!

Pentru prima dată în istoria post-decembristă, țărăniștii nu vor avea candidați proprii la alegeri! Sau, vor avea… cert este că au găsit o struțo-cămilă de soluție, prin care candidații țărăniști se vor înscrie în ANR, vor intra în Parlament (dacă vor intra), apoi vor demisiona din ANR și vor susține „de pe tușă” PNȚCD! Suntem convinși că nu ați înțeles mare lucru, așa că îl lăsăm pe Țapliuc să explice:

„Lăsăm pe alții să candideze, lăsăm ANR să își nomineze candidații sau dacă vom candida vom candida pe locuri neelegibile. Nu s-a stabilit nici o listă, e timpuriu. (…) Partidul merge înainte, am organizat partidul în județ și pot să mă laud că avem 40 de organizații închegate, chiar dacă scorul a fost de 1,5 a fost în primele 10 naționale raportat la PNȚCD. (…) Am devenit ușor periculoși prin alianța cu Marian Munteanu, este un lider și va fi un lider care va intra în Parlament. M-am bucurat că a venit aici. Oare de ce când a apărut Marian Munteanu a apărut și scandalagiul de Chesoi? Până acum nu a dat pe aici cu anii, deloc! (…) ANR este un partid înființat legal acum două luni, cu structurile dânșilor… nu este o fuziune, vor fi anumiți candidați ai PNȚCD, cu șanse, care să reprezinte un pol pentru electorat, vor intra în rândurile ANR, ulterior își vor da demisia și vor deveni deputați independenți. Ambele părți am fost de acord. Sperăm ca prin câțiva deputați să intrăm și noi, odată și-odată… din păcate, din cauza acestor scandalagii partidul istoric a ajuns unde a ajuns. Eu sunt țărănist din 1992, mi-am sacrificat familia și afacerile, fără nici un fel de beneficiu… merg înainte, nu mă împiediec”, a concluzionat Adrian Țapliuc.

tapliuc-2

Chesoi: „Ca independent, am scos mai multe voturi decât partidul lui Țapliuc!”

În replică la acuzațiile lui Adrian Țapliuc, Tudorel Chesoi susține că zestrea sa electorală este mult mai bună decât a adversarului său. Acesta a reluat acuzațiile la adresa lui Aurelian Pavelescu, cel care „distruge partidul”.

chesoi

„Sunt doar niște false supoziții sau speranțe deșarte ale lor, pentru că se simt neputincioși, mă refer la echipa lui Pavelescu, care crede, chipurile, că mai conduce PNȚCD. Exclus acest lucru, pentru că este o grupare care slujește în mod orb un om care vrea să distrugă PNȚCD, adică Pavelescu. Își pun fel și fel de speranțe… PNȚCD nu va avea candidați! (…) Îi amintesc că, la ultimele alegeri europarlamentare, am scos în Constanța 3,17% și niciodată PNȚCD până în ultimul mandat nu a fost fără primar la Constanța, am avut la Vulturu, Cogealac, la Târgușor, 11 consilieri, el nu are realizările astea, iar eu candidat independent, conjunctural, pentru că ei vor să desființeze partidul și nu pot să candidez eu, au luat mai puține voturi de cât am luat eu. Am luat mai multe voturi decât partidul, îmi pare rău să spun asta, e partidul condus de niște intruși”, a spus Tudorel Chesoi.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *