VIDEO Rachete anti-navă trase de pe bombardiere strategice într-un centru comercial din Ucraina: Zeci de morți și răniți

Un atac rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk a ucis cel puțin 18 persoane, potrivit salvatorilor, generând o condamnare fermă din partea țărilor G7 reunite în Germania, care au denunțat o „crimă de război”, transmite AFP.

„În acest moment, avem cunoștință de 16 morți și 59 de răniți, dintre care 25 sunt în spital. Informația este în curs de actualizare“, a declarat luni seara Sergiy Kruk. Eforturile de salvare din Kremenciuk , în centrul țării, se concentrează în principal pe „salvare, îndepărtarea molozului și stingerea incendiului“, a declarat Kruk. El a adăugat că „toate grupurile de intervenție lucrează în mod intens” și că „activitatea va continua non-stop”.

De asemenea, un atac rusesc a ucis opt civili la un punct de distribuire a apei în estul țării mai devreme în cursul zilei, potrivit Kievului, care a făcut apel la G7 pentru a pune capăt războiului.

Acesta este „unul dintre cele mai nerușinate acte de terorism din istoria Europei“, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre bombardarea centrului comercial din n, un oraș situat la 330 km sud-est de Kiev și la peste 200 km de linia frontului. Au lovit „un oraș liniștit, un centru comercial obișnuit, cu femei, copii, civili obișnuiți înăuntru”, a spus el.

Atacurile nediscriminatorii asupra civililor nevinovați sunt o crimă de război”, au declarat liderii G7 în cursul serii de la summitul lor din sudul Germaniei, într-o declarație care „condamnă solemn atacul abominabil” și asigură că Vladimir Putin va fi „tras la răspundere”.

Președintele francez Emmanuel Macron a denunțat o „oroare absolută” și a făcut apel la poporul rus să „înfrunte adevărul”. Acest lucru „nu va face decât să întărească hotărârea” Occidentului de a sprijini Ucraina, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, centrul comercial a fost lovit de rachete anti-navă Kh-22 lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22 din regiunea rusă Kursk. O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema ultimelor bombardamente rusești asupra unor obiective civile din Ucraina este programată pentru marți, la ora 19:00 GMT (22:00 ora României), a anunțat președinția albaneză a organismului ONU.

https://www.youtube.com/watch?v=TsMhw3XGp20

Bilanțul atacului de la un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk a crescut la 18 morți, anunță Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei.

Până în prezent s-a confirmat moartea a 18 persoane în urma atacului cu rachete de luni asupra unui centru comercial din Kremenciuk. Șeful administrației militare regionale Poltava, Dmytro Lunin, a confirmat și el acest număr. Autoritățile locale spun că 440 de persoane din cadrul serviciilor de urgență lucrează la fața locului, inclusiv 14 psihologi aduși pentru a-i sprijini pe cei afectați.

Se crede că aproximativ 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul loviturii rusești. Pe lângă cei care au murit, mai sunt zeci de persoane care au fost rănite în urma atacului aerian.

https://www.youtube.com/watch?v=NgqOsksDcVA

Biden amenință Rusia, după atacul asupra mall-ului din Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, susține că atacul Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk reprezintă o cruzime, iar rușii vor fi trași la răspundere pentru aceste crime.

„Atacul Rusiei asupra civililor la un centru comercial reprezintă o cruzime. Suntem solidari cu poporul ucrainean!”, a spus Joe Biden.

Biden a reiterat că SUA și aliații săi sunt alături de Ucraina și că Rusia va fi trasă la răspundere pentru astfel de atrocități.

Liderii G7 au rămas șocați de atacul Rusiei asupra mall-ului

Liderii G7 au calificat luni drept un „atac abominabil” şi o „crimă de război” bombardamentul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk.

Atacuri fără discernământ la adresa civililor nevinovaţi constituie o crimă de război”, au spus liderii reuniţi în cadrul summitului G7 găzduit într-un castel din Alpii bavarezi din sudul Germaniei într-o declaraţie care „condamnă solemn atacul odios” şi asigură că Vladimir Putin va trebui să „dea socoteală”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat o „oroare absolută” după atacul din Kremenciuk şi a cerut poporului rus să „privească adevărul în faţă” într-o postare pe Twitter însoţită de o înregistrare video cu mallul cuprins de flăcări. „Împărtăşim durerea familiilor victimelor. Şi furia pentru o asemenea infamie“, a adăugat preşedintele francez, care participă la summitul G7, într-un mesaj difuzat în limbile rusă şi ucraineană.

Lumea este „îngrozită” de acest atac, „cea mai recentă dintr-o serie de atrocităţi”, declarase cu puţin timp înainte şi secretarul de stat american Antony Blinken.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *