VIDEO PSD refuză consultările cu Iohannis. Babuș (PSD Constanța): „Ne-au pus ultimii. Nu avem ce discuta cu președintele care își bate joc de electoratul celui mai mare partid din România”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după adoptarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă faptul că invită toate partidele politice la Palatul Cotroceni pentru consultări.

„Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea”, a spus Iohannis.

Articolul 103 din Constituţie stabileşte că Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament. Astfel, pentru ziua de vineri, Administrația Prezidențială a anunțat calendarul  pentru formarea unui nou guvern după ce moțiunea de cenzură a opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar Guvernul Dăncilă a fost demis. Reprezentanții PNL au fost convocați la ora 11.00, cei ai USR începând cu 11.30, liderii UDMR de la ora 12.00, iar cei ai PMP de la ora 12.30. Reprezentanții grupului parlamentar Pro-Europa (Victor Ponta) au fost convocați de la ora 13.00, cei ai ALDE de la ora 13.30, reprezentanții minorităților naționale începând cu ora 14.00, iar social-democrații de la 14.30.

Întrucât PSD a fost convocat ultimul partid, social-democrații au fost iritați și au refuzat invitația președintelui, preferând să organizeze o nouă ședință a Comitetului Executiv Național.

Parlamentarii PSD Constanța, deputații Radu Babuș, Cristina Dumitrache, George Vișan și senatorul Nicolae Moga, au organizat vineri o conferință de presă în cadrul căreia au explicat motivele pentru care partidul a refuzat să discute cu Iohannis:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.