VIDEO Protocol între PNL și UDTTMR. Huțucă: „La alegerile locale trebuie să consolidăm un brand local”

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă; candidații la Consiliul Județean – Mihai Lupu și pentru Primăria Constanța – Vergil Chițac au încheiat un acord politic cu Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani din România. Cei trei lideri liberali, alături de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, au organizat joi o conferință de presă în cadrul căreia au anunțat, oficial, funcționalitatea acestui protocol.

Potrivit lui Huțucă, acest acord nu este neapărat unul politic, ci mai degrabă unul administrativ, scopul fiind pătrunderea doleanțelor minorităților din județul Constanța în actul de guvernare locală și găsirea soluțiilor pentru problemele lor:

Întrucât acordul este unul la nivel județean, UDTTMR a obținut de la PNL, în toate localitățile, 30 de locuri eligibile de consilieri. De asemenea, pentru Consiliul Județean și pentru Consiliul Local Municipal, Uniunea are rezervat câte un loc din poziții… aproape eligibile. Despre acest acord, Gelil Eserghep a arătat că UDTTMR nu a mai avut reprezentativitate la nivel județean din anul 2004, ultimul consilier județean fiind… el:

În ceea ce privește celelalte minorități din Constanța, Bogdan Huțucă a arătat că acestea se pot alătura și după alegerile locale, iar unele dintre ele nu s-au raliat până acum întrucât sunt angrenate deja într-un propriu drum electoral (ex.. comunitatea elenă – n.r.):

UDTTMR a fost zguduită de multe scandaluri în anii trecuți, mai ales după ce a pierdut în 2016 deputatul din Parlamentul României și, pe cale de consecință, finanțarea de la stat. În ciuda existenței a numeroase asociații reprezentative ale comunității turco-tătare, UDTTMR rămâne totuși singura cu statut de utilitate publică, astfel că acordul anunțat joi ar putea fi un pas important pentru revenirea Uniunii în Parlament:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.