VIDEO Proteste în „cascadă” la sediile OMV Petrom și GSP. Comănescu, somat să înceteze „umilințele și abuzurile”

A fost din nou protest împotriva președintelui Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu. Miercuri, reprezentanții celor 400 de angajați GSP Offshore au protestat în „cascadă” la sedii ale OMV Petrom și Grup Servicii Petroliere, iar aceste acțiuni vor continua până când vor înceta umilințele și abuzurile.

protest fsli2

Problema acestor angajați transferați la GSP Offshore a fost cunoscută și de OMV Petrom care, în calitatea sa de cedent, nu a luat măsuri concrete de corectare până la data emiterii acestui comunicat. Reacția OMV Petrom[1] apărută și în spațiul public după transmiterea scrisorii deschise de către F.S.L.I. Petrol-Energie, prin care a notificat contractorul GSP Offshore cu privire la respectarea drepturilor angajaților, este un prim pas timid și, încă, insuficient în rezolvarea situației. Umilința celor 400 de angajați ai GSP Offshore, transferați de la OMV Petrom, ale căror drepturi din Contractul Colectiv de Muncă nu sunt respectate, nu poate fi tolerată, nu poate fi trecută cu vederea de cea mai mare Federație Sindicală reprezentativă din Petrol, F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, care luptă atât pentru repunerea în drepturi a salariaților afectați, cât și pentru evitarea repetării unor astfel de scenarii și în cazul altor contractori actuali și viitori”, au precizat reprezentanții FSLI Petrol și Energie.

Potrivit sindicaliștilor, singurul mod prin care starea actuală de tensiune poate fi dezamorsată este repunerea imediată în drepturi a celor afectați și angajarea OMV Petrom în mod formal în acțiuni concrete care să conducă la evitarea unor situații similare cu alți contractori actuali și viitori.

Suntem determinați să continuăm programul de proteste până când umilințele și abuzurile vor înceta, iar salariații de la GSP Offshore vor fi repuși în drepturi. Vom folosi toate resursele pe care le avem și toate mijloacele legale de luptă sindicală, alături de determinarea și solidaritatea arătată de toți membrii F.S.L.I.  Petrol-Energie față de colegii noștri care suferă acum”, a completat Manuel Chejnoiu, Vicepreședinte F.S.L.I. Petrol-Energie.

Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. La acțiunile de pichetare participă numărul maxim de protestatari permis de lege, restul membrilor F.S.L.I. Petrol-Energie fiind solidari prin susținerea arătată în mediul digital.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “VIDEO Proteste în „cascadă” la sediile OMV Petrom și GSP. Comănescu, somat să înceteze „umilințele și abuzurile”

  • miercuri, 2 decembrie 2020 la 18:29
    Permalink

    Statu’ roman e din ce in ce mai penibil!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.