VIDEO PROTESTE de amploare în Rusia: REPRESALII ale forțelor de ordine – Peste 8.000 de protestatari, ARESTAȚI!

Câteva sute de persoane au fost reținute duminică în Rusia timpul unor manifestații împotriva războiului, potrivit unui grup de monitorizare citat de BBC. Peste 600 de manifestanți au fost arestați în 21 de orașe din Rusia, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info, după ce opozantul Alexei Navalny, încarcerat, a făcut apel la ruși să protesteze față de războiul din Ucraina. Grupul de monitorizare, citând surse media locale, a anunțat că peste 200 de persoane au fost reținute în orașul Novosibirsk. Navalny a făcut apel la demonstrații în piețele principale ale orașelor rusești.

Reținerile în masă au devenit o regulă la protestele antiguvernamentale din Rusia. OVD-Info spune că cel puțin 8.000 de protestatari au fost reținuți sau arestați în Rusia de la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu 11 zile. Numeroase persoane participă, duminică, la o manifestaţie de susţinere a Ucrainei şi împotriva războiului, la Almatî, în Kazahstan. Manifestanţii au agăţat baloane în culorile Ucrainei şi drapelul ucrainean de o statuie a lui Lenin. Pe o pancartă a protestatarilor se poate citi mesajul: „Nu dictatorilor sângeroşi”.

Kazahstan este un aliat politic şi militar al Rusiei. Totuşi, oamenii s-au săturat de şovinismul şi imperialismul Rusiei, care sunt motorul războiului barbar al lui Putin împotriva Ucrainei”, notează analistul Alex Kokcharov, care a postat fotografii de la protest pe Twitter.

Recent, în Kazahstan au avut loc revolte, iar Rusia a intervenit cu forțe militare pentru a înăbuși revolta și pentru a menține la putere regimul favorabil Moscovei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *