VIDEO Protestatarii de la Constanța au oferit FLORI jandarmilor, de ziua lor. Din revendicările la nivel național: ÎNCETAREA stării de alertă! Gata cu drepturile „comandantului acțiunii”

Un nou protest sâmbătă, la Constanța, pentru a șaptea zi la rând (cu excepția zilei de ieri). Manifestanții nu au fost în număr atât de mare, contrar așteptărilor, vremea fiind capricioasă. Grupuri răzlețe s-au adunat de la ora 17:00, după ora 18:00 numărul acestora ajungând la aproximativ 200.

Practic, prima acțiune a acestora a fost să acorde… flori. Astăzi se aniversează 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și trei jandarmerițe din Constanța au primit flori de la protestatarii care ies pe străzi de o săptămână. De asemenea, li s-a cântat La mulți ani:

Ulterior, au fost citite cele zece revendicări de la nivel național, printre care se regăsesc încetarea stării de alertă, a actualelor restricții, dar și abrogarea Legii 55/2020, care oferă drepturi comandantului acțiunii, Raed Arafat:

Referitor la închiderea magazinelor la ora 18:00, aceștia au arătat că… așa crește numărul de infectări, întrucât avem aglomerații până la respectiva oră în punctele comerciale și, concomitent, crește și numărul de infectări. De asemenea, s-a punctat și faptul că inclusiv lideri ai coaliției de guvernare solicită renunțarea la măsura de închidere a magazinelor.

După 18:30, protestatarii au plecat în marș pe străzile din zona peninsulară sau bulevardul Marinarilor:

În București: Jos Cuțu-Cuțu!

În București, câteva zeci de protestatari s-au adunat după 17:00 în Piața Universității, unde s-au ținut discursuri în care se afirmă că urmează vaccinarea obligatorie și că pacienți sănătoși ar fi fost internați cu forța în spital. Organizatorii spun că mai pe seară se vor „uni cu frații noștri din Piața Victoriei”: „O să ne strigăm năduful împotriva premierului, o să strigăm Jos Cuțu-cuțu. Din Piața Victoriei o să plecăm spre alveola de la Parlament. Apoi ne oprim puțin și la Ministerul de Interne și la Ministerul Sănătății, să ne spunem păsul și acolo, Arafat e foarte important”, au afirmat aceștia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.