VIDEO PROTEST Lucrătorii portuari RESPING desființarea ARSVOM! Cartel Alfa solicită DEMISIA ministrului Drulă

Cartel Alfa a organizat, joi, un protest, de la 15:00, la Instituția Prefectului Constanța împotriva ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Amintim faptul că din cauza unei situații de corupție din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Drulă a anunțat cu emfază că va desființa această agenție.

protest cartel alfa arsvom 2

Lucrătorii portuari, sindicatul ARSVOM, Cartel Alfa și SNPPC Constanța – afiliat la Cartel Alfa, au protestat joi și au solicitat demisia ministrului Drulă și, evident, încetarea procedurii de desființare a Agenției. Ion Caraignat, președintele Cartel Alfa Constanța, a condus o delegație de patru persoane la prefectul Silviu Coșa, care a prezentat doleanțele sindicaliștilor:

Președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, a subliniat faptul că „au fost și miniștri corupți, ați desființat Guvernul?” Sau „au fost și parlamentari corupți, ați desființat Parlamentul?” Acesta a criticat dur intenția de militarizare a serviciului de salvare a vieților omenești pe mare:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat desfiinţarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ARSVOM). Drulă a precizat că premierul Florin Cîţu şi-a dat acordul în acest sens şi că atribuțiile ARSVOM vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Ministrul Transporturilor a spus că atribuţiile ARSVOM vor fi preluate de IGSU şi că, e fapt, ARSVOM „nici nu îşi avea neapărat rostul”.

protest cartel alfa arsvom 1
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.