VIDEO PROTEST la Hârșova: Primarul Viorel Ionescu refuză să demisioneze, deși a încălcat grosolan legea

Pe 21 iulie 2020, primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a trecut de la ALDE la PNL. Evident, va fi și candidatul partidului la alegerile locale din 27 septembrie. Problema cu transferul o reprezintă comiterea infracțiunii de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime, conform art. 132 din Legea nr. 78/2000. De asemenea, toate actele emise în Primăria Hârşova sub semnătura sa în această perioadă pot fi atacate şi desfiinţate în instanţele de judecată.

Primarul Viorel Ionescu refuză să demisioneze pentru că, printre altele, va primi o pensie specială pentru că a ocupat această funcție. Dacă va demisiona însă înainte de terminarea mandatului, va primi doar pensia cuvenită pentru că a avut un serviciu, iar Viorel Ionescu, din înălțimea aroganței sale, nu se consideră vreun muritor de rând.

În acest caz, ar fi trebuit să intervină reprezentantul Guvernului în teritoriu, respectiv prefectul. Cum George Niculescu nu știe exact pentru ce ocupă această funcție, cum a ajuns acolo și de ce, a considerat că altcineva trebuie să aplice legea, nu el.

Prefect

Astfel, a pasat responsabilitatea pe secretarul orașului, care este obligat, conform legii, să facă un referat în acest caz şi să-l înainteze Prefectului de Constanţa, care apoi este şi el obligat să-l demită pe primarul Hârşovei. La rândul lui, secretarul riscă niște ani cu executare și, cu toate acestea, refuză să întocmească referatul.

protest harsova

Între timp, cetățenii din Hârșova s-au revoltat. Au trimis petiții și au organizat, miercuri, o acțiune de protest, la care – din pur ghinion – a nimerit și primarul Viorel Ionescu:

La acțiunea de miercuri au mai participat și reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor, candidatul formațiunii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Viorel Focșa, a subliniat că s-a întâlnit cu primarul, mai degrabă… degeaba, întrucât Ionescu le-a precizat că sunt trimiși de cineva ca să facă anumite jocuri:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *