VIDEO PROTEST la Constanța pentru salvarea DGASPC: Lupu (CJC) NU mai are bani de salarii!

Situația este gravă de tot la DGASPC Constanța, unde s-a ajuns în momentul în care… nu mai sunt bani de salarii. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a manageriat atât de bine și a negociat politic cu atâta măiestrie, încât acum nu mai este în stare să plătească nici salarii. Astfel, astăzi la Constanța au loc două proteste. Sanitas și CARTEL Alfa – ambele sesizate de DGASPC, protestează pe rând la Instituția Prefectului. Dată fiind situația pandemică și restricțiile impuse, protestele pot fi organizate cu prezența a maxim 100 de persoane, toate vaccinate.

sanitas 1

Primii care au protestat au fost cei de la Sanitas, urmați de CARTEL Alfa. La un moment dat, prefectul Constanța, Silviu Coșa, a ieșit la sindicaliști pentru a sta de vorbă.

Conducerea DGASPC ne-a adus la cunoștință faptul că la rectificarea bugetară Consiliul Județean nu a primit banii promiși, motiv pentru care se află în imposibilitatea plății integrale a salariilor pentru luna octombrie. Nici pentru celelalte luni nu sunt speranțe, dacă nu se vor primi bani de la guvern. Inițial, conducerea DGASPC a propus acordarea salariilor fără sporuri, lucru care nu a fost agreat de sindicatele prezente la ședință. (…) Am solicitat o întâlnire cu președintele CJC. Dl. Lupu ne-a spus același lucru: nu sunt bani! A fost informat că vom ieși în fața Prefecturii, iar dl Lupu a spus că va informa toți factorii decidenți de acest lucru și speră că demersul nostru va aduce banii necesari. Ne-a rugat să constituim un grup de lucru sindicate – direcție – consiliu – prefectură, care să identifice soluții în rezolvarea crizei”, se arată în minuta Sindicatului Familia, aflat în parteneriat cu Sanitas și CARTEL Alfa.

https://www.youtube.com/watch?v=Cce-lOI0Ges

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *