VIDEO PROTEST la Constanța împotriva vânzării „pe nimic” a Portului și aeroportului „Kogălniceanu”

Asociația Patriot și parlamentarii organizației județene a partidului Alianța pentru Unirea Românilor au organizat sâmbătă o acțiune de protest la Instituția Prefectului Constanța. Evenimentul a fost menit să transmită un mesaj Guvernului, acela de a nu vinde acțiunile statului de la companiile naționale.

Guvernul a inițiat un proiect de lege care abrogă legea ce interzicea vânzarea activelor companiilor de stat din România, respectiv nr. 173 din 13 august 2020. Printre aceste companii de stat se numără și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile sau Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Executivul nu a precizat dacă este vorba de pachetele minoritare sau majoritare, aspect care inflamează spiritele și mai tare.

aur patriot scaled

În acest context, cei patru parlamentari AUR ai Constanței, deputații Dumitru Viorel Focșa și Dănuț Aelenei și senatorii Sorin Cristian Mateescu și Evdochia Aelenei s-au alăturat sâmbătă președintelui Asociației Patriot, Alexandru Simion, cu mesajul clar: companiile constănțene nu sunt de vânzare!

focsa aur scaled

Deputatul Focșa a arătat că motivul principal din cauza căruia România nu intră în spațiul Schengen este legat de existența Portului Constanața și a subliniat că legea abrogată a fost făcută cu cap pentru a proteja companiile naționale de presiunile externe:

Președintele Asociației Patriot, Alexandru Simion, a subliniat că pierderea Portului Constanța va pune în pericol siguranța națională:

Juristul partidului AUR, senatorul Mateescu a arătat că nu înțelege de ce să fie vândute acțiunile de la APMC, întrucât Portul Constanța este pe profit și consideră că singura explicație ar fi… un atac la economia națională:

protest aur1 scaled

Potrivit legislației, maxim 100 de persoane pot participa în timpul stării de alertă la acțiuni de protest. Astfel, sâmbătă, zeci de constănțeni au îndurat frigul la Instituția Prefectului și au fost fermi: Portul Constanța nu este de vânzare. În privința Portului, deputatul Focșa a precizat că va lua la puricat toți operatorii portuari și activitatea lor din ultimul deceniu, ca să putem să începem să discutăm despre rentabilizare:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *