VIDEO PROTEST la Constanța împotriva RESTRICȚIILOR aplicate de Guvern

Constănțenii au ieșit din nou în stradă, luni după-amiază, pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive instituite de Guvern. Începută la ora 17:00, până la 18:00 la acțiune au fost prezenți peste 300 de protestatari, numărul acestora fiind în prezent în creștere. S-a scandat împotriva guvernului și a autorităților locale. Protestatarii îndură frigul și se mobilizează pentru a transmite un mesaj guvernului: să renunțe la aplicarea restricțiilor.

protest2 1 scaled

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat luni că se va alătura protestelor și, la Constanța, a luat cuvântul deputatul Dumitru Viorel Focșa:

protest3 1 scaled

S-a mai scandat Hoții, hoții! și Libertate, libertate:

Unii dintre protestatari au fost extrem de vehemenți și au transmis cuvinte grele, nu doar la adresa autorităților ci și către mass-media:

După 18:00, s-a plecat în marș pe străzile orașului, la fel ca în seara precedentă. În acest context, numărul protestatarilor este în continuă creștere.

Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe faţă de noile restricţii impuse de Guvern

Sute de persoane protestează, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, în pieţele centrale ale oraşelor sau în faţa prefecturilor şi scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie. „Libertate, te iubim” se scandează pe străzi. În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Reprezentanţii AUR au anunţat că vor participa la protestele din întreaga ţară, dar şi din Capitală. Potrivit News.ro, jandarmii au intervenit deja, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant.

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare, având steaguri tricolore, steaguri cu sigla AUR, dar şi vuvuzele şi fluiere. Protestatarii au strigat mesaje către Primăria Sibiu, adresându-i-se primarului Astrid Fodor: ”Ai stat destul pe scaun, o să fii înlocuită”. Mai mulţi bărbaţi au dat foc câtorva măşti de protecţie. Participanţii la protest au pornit din Piaţa Mare, pe bulevardul pietonal către Prefectura Sbiu, scandând tot felul de lozinci: „Libertate”, „Ieşi afară, nu uita asta e şi ţara ta”, „Ale, ale, ale o dorinţă sinceră, România liberă”.

La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe trotuarul de vis-a-vis de Prefectură, unii având pancarte cu mesaje precum „Cât mai răbdaţi?”, „Jos Guvernul terorist”, „Călcaţi pe cap Pas cu Pas”. Ei scandează „Jos Guvernul”, „Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă”, „Libertate”. Printre participanţi se află şi suporteri ai echipei de fotbal „U” Cluj, care au spus că vor să se întoarcă pe stadion. Majoritatea protestatarilor au măşti, dar unii nu le poartă corect.

La Braşov, contestatarii măsurilor de protecţie sanitară s-a adunat la sediul Prefecturii. Sunt aproximativ 40 de persoane care scandează „Libertate” şi au mesaje împotriva restricţiilor şi a purtării măştii sanitare.

La Buzău, circa 20 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, pe platoul Dacia, fiind vorba despre muzicanţi care cer ca restaurantele să fie deschise, iar ei să şi poată desfăşura activitatea. Alte circa 20 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, având steaguri şi pancarte. Protestatarii strigă „Libertate” şi „Raed, nu uita, asta este ţara mea”. Protestatarii au cerut să iasă prefectul să stea de vorbă cu ei, deşi Buzăul nu are prefect de mai multe săptămâni.

La Ploieşti, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în parcul din centrul oraşului, în faţa sediului Prefecturii.

În municipiul Piteşti, în jur de 20 de protestatari s-au strâns în Piaţa Vasile Milea, acolo unde îşi are sediul Prefectura Argeş, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de noile restricţii.

La Timişoara, aproximativ 20 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, având steaguri tricolore şi pancarte cu „Timişoara fără carantina”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.