VIDEO PROTEST la Constanța împotriva Guvernului. Simion: „S-au săturat și jandarmii și polițiștii și medicii, TOȚI de sistemul ăsta infect care ne arde de vii! O să MURIM dacă nu luăm atitudine!”

Peste 150 de oameni, dotați cu drapele tricolore și portavoce, participă, vineri seara, la un protest în fața Spitalului de Boli Infecțiose din Constanța. Femei și bărbați au scandat împotriva guvernului și au cerut demisia premierului Florin Cîțu. Co-președintele AUR, George Simion, s-a aflat și el între sutele de persoane, indignate și revoltate de tragedia produsă astăzi la unitatea spitalicească.

simion

Oamenii scandează „hoții”, „criminalii” și chiar au început să spună rugăciuni în fața Spitalului din Constanța. „Cîțu, dispari mai repede!”, a țipat o femeie la megafon. Protestatarii sunt dotați cu steaguri ale României și filmează sau transmit live întreaga manifestație. „Nu avem nevoie de oameni incompetenți, de oameni criminali. Cîțu, vreau să spui ce ai făcut cu fondurile pentru spitale, unde s-au dus banii aceia? Demisia!”, a scandat o protestatară. Pe unul din bulevardele adiacente au fost aduse și pancarte.

Protestatarii au aprins lumânări în memoria celor 7 pacienți uciși în incendiul de la Secția ATI a spitalului constănțean. La un moment dat, o parte a galeriei Farul s-a prezentat vis-a-vis de spital și a întins un banner, moment în care protestatarii au traversat bulevardul:

Printre protestatari și cei din galerie, George Simion a spus că „nu e primul accident de acest gen și nu o să fie nici ultimul dacă nu luăm atitudine”:

„Nu e primul accident de acest gen și nu o să fie nici ultimul dacă nu luăm atitudine. Prea mult am stat – după Piatra Neamț, după Balș… trebuie să ieșim în stradă. După Colectiv s-au cocoțat și și-au pus guvernele lor. Cât mai stați români? Cât mai stați în casă? Mâine o să fim mulți în stradă, ca niciodată. Toți! Fie că mergeți la biserică, fie că mergeți la meciuri, fie că sunteți ortodocși sau catolici, muncitori sau intelectuali, e timpul să ne dăm mâna toți românii, pentru că altfel nu se poate, altfel o să murim și noi în spitale, arși! Mâine, toți la București! Trebuie să dăm guvernul ăsta nenorocit jos! Nu mai e nevoie să așteptăm până marți, găsește Iohannis o formă de a cumpăra parlamentarii. Pe ai noștri i-a sunat azi. Nu avem nimic de negociat! S-au săturat și jandarmii și polițiștii și medicii, toți de sistemul ăsta infect care ne arde de vii!”, a spus George Simion.

galeria farul
lumanari

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, pe care îl consideră principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din țară.

Cei șapte oameni care au murit astăzi la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se adaugă altor zeci de bolnavi care au pierit cu zile în incendiile din unitățile spitalicești din România. Sunt zeci de victime și, după atâta vreme, niciun vinovat. Și de această dată, ca și de fiecare dată până acum, domnul Arafat ridică din umeri și promite că va analiza situația și va lua măsuri dure. Departamentul pentru Situații de Urgență este structura operațională cu atribuții de coordonare la nivel naţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor. Cine este șeful DSU încă din ianuarie 2014? Domnul Raed Arafat. Același domn Arafat care a promis că vom afla vinovații de la Colectiv, de la Piatra Neamț, de la Matei Balș, dar care nu a mișcat un deget în acest sens și nici ca tragediile să nu se mai repete”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Raed Arafat trebuie să plece acum! Și nu doar să plece, ci și să dea socoteală în fața legii pentru incompetența, iresponsabilitatea lui și complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit în chinuri, sufocați și arși, pentru suferința provocată rudelor lor, vinovații trebuie să plătească! Iar mâine ieșim în stradă, așa cum am făcut-o și după Colectiv, pentru a ne arăta solidaritatea cu victimele nepăsării guvernanților. Ajunge cu atâtea sacrificii pe altarul incompetenței!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.