VIDEO PROTEST la Constanța, împotriva certificatului verde. „Condiționarea dreptului la MUNCĂ prin vaccinare sună a NAZISM”

Duminică seară au loc proteste în mai multe mari orașe ale țării, printre care și Constanța. Începând cu ora 16:00, aproape 300 de persoane s-au reunit pe platoul din fața Instituției Prefectului pentru a se opune introducerii certificatului verde. Obligativitatea acestui document la locul de muncă – chiar și în mediul privat, așa cum susține USR – a stârnit mai multe acțiuni de protest în ultima perioadă în aproape toată țara. Astăzi, ar putea fi ultima acțiune de acest gen, întrucât, cel mai probabil, în următoarele zile actul normativ intră la votul final din Camera Deputaților, după ce a fost respins la Senat.

aur constanta 2
aur constanta 1

Acțiunea de duminică seară de la Constanța a fost asumată de partidul AUR, mai mulți membri și simpatizanți ai acestei formațiuni politice alăturându-se celor care au protestat și săptămânile trecute. Printre aceștia, deputatul Dumitru Viorel Focșa, care s-a dezlănțuit împotriva PSD, PNL și USR, care au depus o mulțime de amendamente la proiectul de lege care, potrivit acestuia, îngrădesc și mai mult drepturile și libertățile fundamentale față de forma respinsă la Senat. De asemenea, potrivit lui Focșa, actul normativ este unul… nazist:

Multe scandări la Instituția Prefectului Constanța, îndreptate împotriva președintelui Klaus Iohannis, a șefului DSU, Raed Arafat și împotriva primarului municipiului, Vergil Chițac, exponentul unei catastrofale administrații locale și girată de PNL și Iohannis.

La protestul de duminică seară nu au fost doar scandări politice, ci și… recomandări spirituale. Certificatul verde este perceput de zona conservatoare drept un instrument de control guvernamental și, în acest context, au fost mai multe trimiteri și îndemnuri la non-vaccinare și rezistență:

Începând cu 17:30, protestatarii au plecat în marș pe arterele principale ale Constanței, pe bd. Tomis spre cartierul Dacia, Casa de Cultură a Sindicatelor și, ulterior, înapoi la Prefectură, începând cu 19:20.

Protest la Ploiești – Sute de oameni se opun certificatului verde

Un protest anti-restricţii şi anti-vaccinare obligatorie are loc, duminică după-amiază, în centrul municipiului Ploieşti, la manifestaţie fiind prezente peste 200 de persoane. Protestatarii afişează bannere de mari dimensiuni cu mesajele „Stop terorizării populaţiei”, „Doar libertatea trebuie să fie obligatorie”, flutură steaguri tricolore şi scandează „Libertate”, „Libertate, nu certificate”, „Toată ţara-n stradă”, „PSD, PNL, USR şi UDMR aceeaşi mizerie”, „Nu ne testăm, nu ne vaccinăm”.

Proteste și în centrul oraşului Sibiu

Peste o sută de persoane protestează, astăzi, în faţa Muzeului Naţional Brukenthal, în apropierea Căsuţei lui Moş Crăciun transformată în centru de vaccinare anti-COVID, cerând încetarea purtării măştii de protecţie sanitară şi stoparea administrării serurilor împotriva SARS-CoV-2.

Unii dintre ei flutură steaguri tricolore şi poartă pancarte cu mesaje împotriva vaccinării. „„Nu cedăm, nu ne vaccinăm!”, „Libertate!”, „Unitate!”, „Jos Iohannis!”, „Jos masca!” – strigă manifestanţii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *