VIDEO PROTEST la Constanța, din cauza regulamentului zonei peninsulare: „Chițac, nu uita, NU suntem cazarma ta!”

A fost din nou protest, duminică, la Constanța, de la 12:00, în Piața Ovidiu. Aproximativ 100 de persoane le-au adus la cunoștință autorităților, din nou, nemulțumirile față de regulamentul accesului în acea zonă. 

protest 1 1

Pe rolul instanțelor, se află mai multe dosare prin care s-a cerut suspendarea executării hotărârii consiliului local, procese deschise de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele unor agenți economici, persoane fizice dar și reprezentanți ale unor culte.

Aceasta a spus duminică faptul că aflăm din presă despre modificări de formă, care nu ajută cu nimic, în afară de o serie de excepții, precum faptul că „acum avem voie să murim fără să anunțăm mașina mortuară cu 72 de ore înainte”. De asemenea, aceasta le-a atras atenția riveranilor că, în perioada următoare, trebuie să acționeze și în cont propriu:

„Nu știu ce Sărbători o să aveți, dar vă spun că aveți de formulat o mulțime de amendamente”.

protest 2
Av. Mirela Doicescu
protest 3

Cu câteva momente înainte de startul protestului, a trecut întâmplător prin zonă președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Acesta a precizat că nu se poate implica, întrucât este atributul Consiliului Local. Singurul politician prezent la protest a fost consilierul local al USR, Mihai Ochiuleț, care a precizat că formațiunea pe care o reprezintă a făcut tot posibilul pentru a stopa actualul regulament, însă vor avea și în perioada următoare posibilitatea amendării acestuia:

Protestatarii au avut o mulțime de mesaje, duminică, la adresa municipalității și în special a primarului Vergil Chițac. Jos bariera, Nu cedăm, s-au regăsit printre mesaje. De asemenea, s-a reclamat faptul că sunt ridicate abuziv autoturisme la orele 4, 5 dimineața și oamenii se sună între ei să se anunțe că au rămas fără mașini.

Mult mai bine organizați de data aceasta spre deosebire de protestele precedente, cei din peninsulă au transmis Primăriei că nu se vor lăsa până când regulamentul nu este conform în totalitate cu solicitările lor. De asemenea, s-a scandat la un moment dat: Chițac, nu uita, nu suntem cazarma ta:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.