Spread the love

Un protest are loc, în această seară, în Piața Victoriei, unde s-au adunat cel puțin 200 de oameni. Aceștia scandează împotriva Guvernului și cer demisia echipei conduse de Ludovic Orban. Astfel de manifestări sunt interzise pe perioada stării de alertă. În zonă sunt și jandarmi, dar manifestația este pașnică. Protestatarii sunt nemulțumiți că au fost ținuți în case, timp de două luni, în starea de urgență, și că sunt nevoiți să suporte aceleași restricții și pe perioada stării de alertă.

„Masoneria distruge România”

Protestatarii au scandat „PNL și PSD aceeași mizerie”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Jos dictatura” sau „Neamul Românesc nu piere!”. De asemenea, s-a mai scandat „Masoneria distruge România” sau „Orbane, lasă-ne!”.

Participanții îndeamnă la nerespectarea regulilor din starea de alertă, nu poartă măști de protecție, dețin pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor şi cer dovezi cu privire la existenţa pandemiei de coronavirus. Organizatorii cer „dovezile cazurilor de coronavirus care stau la baza statisticilor oficiale precum şi dovezi cu privire la veridicitatea deceselor de COVID-19” şi „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

„Parlamentarii ar fi trebuit să îşi ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă şi ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-şi cere scuze ar fi fost moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi suspendarea preşedinteui Iohannis pentru abuz în serviciu şi vătămare gravă a drepturilor şi intereselor legitime a cetăţenilor români. Nu a făcut-o. Aşadar, oamenii cer demisia preşedintelui, a guvernului şi sancţionarea parlamentarilor complici la emiterea şi impunerea decretelor şi OUG-urilor ilegale care au încălcat şi confiscat drepturile românilor, permiţând abuzurile din perioada stării de urgenţă”, au transmis organizatorii.

La protest participă Adrian Severin, fost europarlamentar și Bogdan Stanoevici, fost candidat la alegerile prezidenţiale. 

La faţa locului sunt mai multe echipaje de jandarmi care încearcă să determine protestatarii să păstreze distanţa între ei, dar şi să împiedice alte persoane să se alăture protestului. Mitingurile sunt interzise în starea de alertă, însă jandarmii au decis să nu intervină. Din cauza unei gafe a guvernului, până luni, cei care încalcă deciziile autorităților nu pot fi sancționați în nici un fel. Astfel, jandarmii au atras atenția asupra faptului că, în timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşuarea de mitinguri, demonstraţii sau alte astfel de întruniri sunt interzise.

„În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente. Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iocob, a precizat că forțele de ordine intervin în Piața Victoriei, unde peste 300 de persoane protestează. El susține că jandarmii „abordează soluția dialogului”, precizând că mitingul „este cel mai neplăcut scenariu”, în contextul epidemiei.

„Chiar dacă încercăm să avem un dialog rezonabil, sănătatea jandarmilor este pusă în pericol pentru că trebuie să gestionăm o adunare de persoane care nu este cel mai plăcut lucru în acest moment. Am abordat soluția dialogului. La început au fost câteva echipe de dialog, dar numărul dispozitivului a fost crescut pe măsură ce numărul de participanți a crescut”, a spus Alexandru Iacob.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *