VIDEO Protest împotriva lui Comănescu, la sediul GSP: Angajații iar nu sunt plătiți cu lunile!

Joi a avut loc primul protest în stradă pentru susținerea drepturilor salariaților transferați  de OMV Petrom la contractorul Grup Servicii Petroliere Offshore (GSPO). Acțiunea de pichetare a fost organizată în intervalul orar 10:00-12:00, în fața sediului GSP Holding din Voluntari, cu respectarea numărului maxim de participanți potrivit normelor, reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare.

Revendicările Federației Sindicatelor Libere și Independente Petrol – Energie (FSLI – Petrol-Energie) se referă la respectarea drepturilor angajaților, conform angajamentelor asumate de contractor și a legii, în legătură cu veniturile, siguranța în muncă, sănătatea oamenilor și bunăstarea familiilor.

Printre marile disfuncționalități raportate în mod repetat în ultimele 12 luni, se numără achitarea cu mare întârziere, nejustificată, a unor venituri, neplata orelor suplimentare și a altor sume de bani datorate precum și a primelor de performanță. Extrem de grav este faptul că există și copii care sunt victime ale indiferenței față de lege ale acestui contractor, care nu a plătit pensiile alimentare mai multe luni deși a oprit la sursă sumele, afectând astfel drepturile legale ale acestor copii, dezvoltarea și educația lor. Chiar și acum, angajații spun aceste sume sunt întârziate de două luni”, au precizat sindicaliștii.

Suntem încă o dată uimiți de modul original în care contractorul GSP Offshore alege să interpreteze clauzele Contractului Colectiv de Muncă și respectarea obligațiilor legale, declarând public că situația angajaților transferați a fost și este una favorabilă, deși Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care a întreprins controale și verificări și a dispus aplicarea unor sancțiuni contravenționale. Obiectivitatea noastră este probată de faptul că semnalizarea situațiilor de încălcare a CCM a fost făcută în raport cu modul în care cedentul OMV Petrom s-a raportat la clauzele pe care le-a respectat întocmai până la momentul transferului și nicidecum la vreo „interpretare” a noastră. Suntem convinși că nici de această data, încercarea de subminare a credibilității Sindicatului nostru reprezentativ prin acuze calomnioase, afirmații nefondate despre așa-zise interferențe și declarații de rea-credință făcute la adresa reprezentanților Sindicatului nostru nu va avea succes. Nu ne vom lăsa intimidați și vom continua lupta pentru apărarea drepturilor cu adevărul de partea noastră”, subliniază Colegiul de Conducere F.S.L.I. Petrol-Energie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.