VIDEO PROTEST al polițiștilor, cu… cafea, la Ministerul Finanțelor. „Dacă strada nu va fi ocupată de Poliție, va fi ocupată de INFRACTORI!”

Protest mare, luni dimineață, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, unde trei sindicate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au strâns rândurile și au pichetat instituția. Polițiștii l-au invitat pe ministrul Adrian Câciu la o… cafea, ca să discute despre îmbunătățirea colectării, dar în special despre legea salarizării, în prezent neaplicată.

snppc 3

Președintele SNPPC, Vasile Zelca, alături de sindicaliști, au venit cu fotografiile unor polițiști căzuți la datorie, pentru a arăta faptul că polițiștii sunt dedicați meseriei și își riscă viața, denunțând campaniile de presă din aceste zile, în care forțele de ordine sunt denigrate. Ca o concluzie, sindicaliștii din MAI au arătat faptul că „dacă strada nu va fi ocupată de Poliție, va fi ocupată de infractori”:

https://www.youtube.com/watch?v=sw0n0yUlZMs

Membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au participatla acţiuni de protest în stradă, în faţa Ministerului  Finanţelor şi a Guvernului. Protestul anunţat în urmă cu o săptămână de SNPPC va avea loc până la finalul lunii februarie. Săptămâna aceasta au fost anunţate pichetări exclusiv la Ministerul Finanţelor, în zilele de luni şi marţi, între orele 10.00 – 12.00.

snppc 1 1

Revendicările poliţiştilor şi personalului contractual vizează neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017, diminuarea unor pensii de serviciu ale poliţiştilor, neaplicarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% tuturor beneficiarilor, neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii preţurilor de consum stabiliţi de INS, neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, precum şi neactualizarea calculului indemnizaţiei lunare de chirie.

Duminică seară, FSANP a anunţat că şi angajaţii din penitenciare se alătură protestului SNPPC, cerând „deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană şi de echipare la nivelul anului 2022”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *