Spread the love

Au avertizat și nu au primit… nici un răspuns. Fermierii constănțeni sunt iritați pe Guvernul condus de Ludovic Orban pentru că sunt abandonați în această criză economică determinată de pandemia de coronavirus. Nici una din doleanțele lor nu a fost îndeplinită și, drept consecință, fermierii au protestat miercuri, la propriu, în stradă.

Începând cu ora 10:00, fermierii au scos utilajele agricole pe mai multe trasee, precum DN38 spre Negru Vodă, din Lumina spre Tulcea și din Cobadin spre Adamclisi:

Agricultura României este compromisă, în mare măsură, iar Guvernul nu a acordat niciun fel de sprijin real. Cel mai afectat este județul Constanța, unde peste trei sferturi din suprafața cultivată a fost distrusă. Situația generată de secetă este fără precedent, iar Guvernul amână, în continuare, sprijinirea și protejarea producătorilor agricoli în fața creditorilor. Astfel, fermierii constănțeni solicită suspendarea ratelor la credite și leasinguri pentru echipamentele, utilajele și terenurile agricole.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *