VIDEO Propunerile liberalilor pentru creșterea numărului de locuri de parcare: Niculescu a pus ochii pe un spațiu al CJC, Gima vrea parcare supraetajată la Spitalul Județean

Consilierii locali și județeni liberali constănțeni se alătură efortului de a mai reduce din sufocarea privind locurile de parcare din municipiu. Suntem cu toții de acord că ne aflăm în următoarea situație: mașini multe, locuri puține. În acest sens, consilierii județeni liberali George Niculescu și Stelian Gima au organizat, joi, o conferință de presă la sediul partidului, alături de alți colegi, în cadrul căreia au propus două proiecte.

În deschiderea conferinței, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a punctat faptul că municipalitatea a eșuat în a rezolva această problemă a constănțenilor.

„Este o problemă încă nerezolvată. Scopul prezentării acestor proiecte este readucerea în dezbaterea publică a problemelor parcării în municipiul Constanța și intrarea într-un dialog cu Primăria și cu consilierii locali în vederea găsirii unor soluții”, a spus Bogdan Huțucă.

Primul proiect, care va fi inițiat de George Niculescu, se referă la un spațiu de lângă Primărie, unde s-ar putea asigura pentru folosul public 24 de locuri de parcare. În prezent, acolo există o barieră, despre care Bogdan Huțucă a precizat că este amplasată abuziv.

Propunerea lui Niculescu:

parcare

CITEȘTE ȘI:

Pe de altă parte, Stelian Gima a precizat că a identificat o soluție și la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Exact pe locul actualei parcări, Gima va propune construirea unei parcări supraetajată pe cadru metalic.

„În luna martie a acestui an, Spitalul a împlinit 50 de ani de când a fost construit și în acești 50 de ani, lăsând la o parte investițiile realizate pe 45.000 mp construiți în cadrul celor 23 de secții, nu a beneficiat de mari investiții. (…) În cadrul Spitalului Județean discutăm de peste 3.300 de angajați, medici, asistente, infirmiere, brancandieri, personal auxiliar și rezidenți, care merg zilnic în acea incintă. Marea lor majoritate merg la muncă cu autovehicule proprii. Spitalul are parcarea din apropierea RAJA, unde este amenajat sensul giratoriu. Parcarea are undeva între 220 și 250 de locuri amenajate. (…) Noi propunem ca în cadrul parcării să se construiască o parcare supraterană pe cadru metalic, care poate merge până la cinci etaje. Asta înseamnă o creștere a locurilor de parcare de la 250 până la 1.200 – 1.400”, a spus consilierul județean.

Propunerea lui Stelian Gima:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.