VIDEO Pro România lui Victor Ponta, la sfat, la malul mării! Primul congres al partidului, fixat pe 20 octombrie. Dobre, candidat la Primăria Constanța?

După ce a devenit partid cu acte, formațiunea înființată de fostul premier social democrat Victor Ponta a intrat în procesul formării unui partid în toată regula, cu structuri organizatorice, responsabili de programe și proiecte ș.a.m.d. O primă întâlnire a liderilor naționali ai proaspăt înființate formațiuni, Pro România, a avut joi la Constanța, unde Victor Ponta, fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin, fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu, dar și alți membri care au făcut parte din PSD și ALDE au stat de vorbă cu cei puși să coordoneze activitatea Pro România în teritoriu.

La nivelul județului Constanța, cei care au fost puși să conducă activitatea formațiunii pe plan local sunt fostul ministru al Turismului, deputatul Mircea Titus Dobre, fost membru PSD, și deputatul Mircea Banias, fost membru al ALDE. Cu această ocazie, Ponta le-a transmis celor prezenți că e o primă întâlnire importantă pentru a porni un proiect amplu și care se dorește a fi o alternativă la tot ceea ce reprezintă actuala clasă politică.

https://www.facebook.com/victor.ponta/videos/245087906346176/

„E o întâlnire importantă, în sensul în care este prima dată când ne vedem în această formulă, cu toți coordonatorii din fiecare județ, cu cei cu care am pornit acest proiect la nivel central. Trebuie să discutăm despre ceea ce înseamnă un proiect politic dacă vrem să avem și succes. După cum știți foarte bine, îmi place și mie pe Facebook, îmi place și mie la televizor, dar la fel sunt conștient, la fel ca cei mai mulți de aici, că degeaba ești pe Facebook ori la televizor dacă nu treci mai departe la construcție, însemnând structuri locale, oameni în teritoriu, dar și partea de întâlniri regionale, care trebuie să fie opt la număr. Cei care coordonează domeniile de bună guvernare trebuie să se apuce serios să pregătească proiecte și soluții, pentru că, deși o critica e bună, foarte mulți de bună credință spun „am înțeles că cei de acum fac prost, dar hai veniți cu soluții, pentru că ați fost la guvernare, cei mai mulți“. Asta înseamnă că o să avem activitate atât la nivel central, cu parlamentarii noștri, cât și la nivel local“, a spus Ponta.

Liderul Pro România a anunțat că s-a stabilit ca primul congres al partidului să aibă loc în octombrie, la București.

„Ne-am stabilit primul Congres al Pro România: 20-21 octombrie, la București. Până atunci, vom avea întâlniri regionale. Fiecare cu un domeniu de responsabilitate trebuie să finalizeze agenda de bună guvernare pe care vrem s-o dezbatem, să propunem la Congres și mai departe în evoluția Pro România. Toate aceste lucruri țin de faptul că este un demers serios, care nu își propune doar să critice pe cineva, ci pe cei care greșesc și îi lăudăm pe cei care fac lucruri bune. (…) Reprezentăm acea parte importantă din oamenii care au votat PSD și ALDE în 2014 și 2016, care am crezut în ceva și ne-am dat seama că suntem înșelați, că actuala guvernare greșește grav. Din păcate, nu există în acest moment alternativă nici din partea PNL sau a altor partide“, a subliniat Ponta.

pro romania 1

Ponta: „Rămân în Parlamentul românesc”

După întâlnirea cu membrii partidului, liderul Pro România a anunțat că nu va candida la alegerile europarlamentare de pe prima poziție a listei, dar că nu va accepta să fie deputat în Parlamentul European, candidatura sa fiind doar pentru a ridica partidul la alegeri. Întrebat de TOMIS NEWS dacă partidul va avea candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor, Ponta a spus: „Stați să-l stabilim!“. 

„Eu am spus că nu candidez ca să nu apară speculații, dar o să stabilim candidatul pentru turul 1. Sunt convins că vom avea un candidat pentru care vom face din toată inima campanie și ceilalți de la Pro România. Chiar dacă nu va câștiga, candidatul o să ne facă cinste și putem în turul 2 să sprijinim un candidat care merită să fie președinte. Eu voi rămâne în Parlamentul românesc, dar mă voi implica în campania pentru europarlamentare și mă voi lupta pentru candidații pe care îi propunem“, a punctat Ponta pentru TOMIS NEWS.

Mircea Titus Dobre, posibil candidat la funcția de primar al Constanței?

Pentru că se afla la malul mării, TOMIS NEWS a abordat și problema stabilirii unui candidat al formațiunii pentru funcția de primar al Constanței, întrebându-l pe Ponta dacă deputatul Mircea Titus Dobre va fi acel candidat la Primăria Constanța. În schimb, acesta i-a aruncat pisica lui Dobre care a răspuns: „ca să fiu candidat la primărie sau ca orice membru Pro România, de altfel, asta se va stabili după o măsurătoare. Avem alegeri europarlamentare, prezidențiale, apoi locale în 2020. În atare condiții, așteptăm până în 2020“.

În schimb, fostul premier Victor Ponta i-a sfătuit pe primarii ai PSD din marile orașe să candideze din partea altei formațiuni sau independenți dacă mai vor un mandat, primarul Decebal Făgădău intrând în acest colimator.

„Cel puțin în orașele mari, candidații la primărie vor avea grijă să nu candideze din partea PSD ca să nu-i tragă în jos! Dacă vă gândiți că mă refer la Constanța, da, mă refer și la Constanța! De obicei, partidul te împinge. În situația actuală, în orașele mari, asocierea de acum, nu cu PSD ca partid, eu mă mândresc cu PSD, ci cu conducerea de acum, este o asociere nocivă. Vă dau două exemple: au fost alegeri parțiale la Deva, PSD a avut un candidat care a pornit cu 47%, a fost domnul Dragnea acolo și după o lună a luat 20%! Și, la Iași, am vorbit cu primarul recent, e bine văzut, singura variantă să piardă în 2020 e să candideze din partea PSD! Sunt convins că și primarul din Constanța știe acest lucru, sper să facă treabă bună Decebal Făgădău, l-am susținut în campanie în 2016. (…) Eu sunt convins că dacă e un primar bun și își face treaba o să aibă grijă să nu fie tras în jos de niște indivizi atât de urâți, cred că nici Băsescu nu a fost atât de urât…“, a mai spus Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Plecare BOMBĂ la Pro România! Ponta, la Constanța: „PSD e ca Titanicul și noi am lansat o barcă de salvare!” Dobre, dezlănțuit: „S-a reactivat vechea gardă a PDL! PSD a fost confiscat!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *