VIDEO Primarul Chițac a reușit să unească HoReCa… ÎMPOTRIVA lui! Patronatul RESTO nu mai suportă restricțiile anti-covid

Vineri a avut loc prima conferință de presă a proaspetei înființată asociații patronale RESTO, formată din 70 de operatori economici din oraș, din domeniul HoReCa sau comerț alimentar. Probabil că această asociație nu s-ar fi înființat niciodată dacă primarul Constanței, Vergil Chițac, nu ar fi anunțat că intenționează să elimine complet comerțul alimentar din stațiunea Mamaia, în beneficiul marilor lanțuri comerciale.

În acest context, asociația patronală RESTO, înființată de 21 de operatori economici, a anunțat că dorește să devină un partener de dialog cu administrația locală și centrală, întrucât nu mai este dispusă să suporte restricții peste restricții, aspect care duce în mod evident spre faliment. Vineri, în municipiul Constanța, rata de incidență a ajuns la 2,97 infectări la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că restaurantele, care funcționează la capacitate de 30%, se vor închide exact de 8 martie.

resto horeca scaled

Președintele RESTO, Aslan Egevit, a arătat în cadrul conferinței de vineri că, de fiecare dată când sunt probleme, autoritățile invocă numărul de internări la ATI și, imediat, se aplică restricții drastice. În cadrul conferinței s-a solicitat renunțarea la închiderea restaurantelor atunci când rata de incidență depășește 3 și, de asemenea, să se renunțe și la impunerea funcționării la capacitatea de 30%. Egevit a subliniat că nu s-a demonstrat că HoReCa este o cauză a infectărilor – dând ca exemplu sezonul estival precedent – iar operatorii economici nu mai sunt dispuși să suporte valuri de restricții:

Aslan Egevit a mai arătat că un restaurant nu poate să funcționeze la capacitate de 30%, cu același personal, aceleași cheltuieli, aceleași taxe:

La conferința de vineri au mai participat Corina Martin, Nelu Cosma, Nicu Lascu (Scoica), Marius Balaban (Roma Caffe), Lucian Tudose (Don Corleone) ș.a. Corina Martin a vorbit despre discuțiile avute recent cu primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și city managerul Felicia Ovanesian. Martin a subliniat că RESTO intenționează să devină un partener de dialog, să fie integrat în mai multe comisii cu drept de vot și, cel mai important, Constanța să devină un punct de interes național:

Amintim că primarul Vergil Chițac este în mijlocul unui război cu… toți locuitorii Constanței. Încă din 19 februarie, a scandalizat urbea cu noul regulament al parcărilor, pentru care insistă să fie adoptat în forma propusă, în ciuda retragerii de pe ordinea de azi a ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal. Totodată, Chițac și-a pus și taximetriștii pe cap, care amenință cu blocarea orașului. De asemenea, primarul este în război și cu propriul partid. Nu în ultimul rând, amintim că AUR Constanța a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *