VIDEO Premierul Ciucă, asediat în Parlament cu privire la „biserica de pe trotuar” din Constanța: „Chițac este OBLIGAT să respecte și o lege nescrisă a bunului simț, o lege a firii care protejează sacrul de profan!”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a ținut vineri de cuvânt și a oficiat Sf. Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii” (zona Macul Roșu), biserică pe care Primăria o vrea demolată. Zeci de persoane – preoți și enoriași – s-au adunat vineri dimineață la biserica în cauză, unde s-au rugat și s-au închinat alături de arhiepiscopul Tomisului, mesajul fiind foarte clar: fără demolare sau, cel puțin, relocarea lăcașului de cult. Printre enoriași au fost prezenți și membri ai partidului AUR sau cei din Frăția Ortodoxă.

Între timp, deputatul constănțean al AUR Dumitru Viorel Focșa a acționat pe mai multe căi în privința bisericii în cauză, inițiative care au culminat cu o declarație virulentă în Parlament la adresa premierului Nicolae Ciucă, șeful pe linie de partid al primarului Vergil Chițac:

„Mă adresez domniei voastre atât în calitate de premier al României, cât și de președinte al Partidului Național Liberal, ce se află în fața unui moment istoric cu o profundă conotație negativă: demolarea unei biserici creștin-ortodoxe de către un coleg de partid. Probabil că sunteți la curent cu ultima ispravă a primarului liberal al municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac – angajamentul său public de a demola Biserica cu hramul Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanța. Înțeleg că orice demnitar/ales local sau național/ înalt funcționar public este obligat să respecte legea și să pună în aplicare o hotărâre definitivă a unei instanțe de judecată însă, din aceeași poziție este la fel de obligat să respecte și o lege nescrisă a bunului simț, o lege a firii care protejează sacrul de profan, care se îngrijește cu prioritate de “maica spirituală a neamului românesc” – Biserica. Stimate domnule prim-ministru, Opriți-l pe distrugătorul municipiului Constanța și ordonați-i, ca de la fost ministru al apărării naționale și Șef al Statului Major General al Armatei Române, la amiral de uscat, să lase deoparte secera, ciocanul și buldozerul, și să caute soluții privind intrarea în legalitate a lăcașului de cult creștin-ortodox în cauză! Nu permiteți unui fost comunist, vopsit astăzi în liberal, ceea ce fondatorii PNL nu au îndrăznit nici măcar să gândească: demolarea unei Biserici! Nu le intinați memoria prin neimplicare, ci duceți mai departe moștenirea creștin-ortodoxă a părinților PNL care fie au ctitorit biserici, fie își dorm somnul de veci în biserică, precum cea de la Florica, fie au murit în temnițele comuniste inclusiv pentru dreapta credință. Domnule prim-ministru, Pe 19 iunie a.c., se împlinesc 35 de ani de la demolarea Bisericii Sfânta Vineri – Herasca din București, demolare efectuată la ordinul Elenei Ceaușeschttps://www.youtube.com/watch?v=acm_-oNjsV4&feature=youtu.beu. Nu îi îngăduiți primarului liberal Vergil Chițac să facă din prima lună de vară a acestui an un iunie negru pentru creștin-ortodocșii constănțeni, așa cum a fost cea din anul 1987 pentru bucureșteni”, a spus deputatul Focșa:

https://www.youtube.com/watch?v=acm_-oNjsV4&feature=youtu.be

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *