VIDEO Practica DEMITERII primarilor devine realitate. USR-PLUS vrea să îl debarce pe Cîrjaliu, de la Agigea. Negoi: „Este o etapă DISPERATĂ pentru intrarea în normalitate!”

Vremurile în care primarii proaspăt aleși sau realeși pe funcție consideră că pot să își bată joc de cetățeni o perioadă – pentru că uită ei în patru ani – au trecut. Internetul, accesul rapid la informație, transparentizarea – fie ea și greoaie, pandemia, toate acestea fac ca cetățenii să nu mai accepte să fie duși de nas cu lejeritate, așa cum s-a petrecut în ultimii ani, iar primarii nu mai sunt în situația de a dormi confortabil în fotoliu ani de zile.

În municipiul Constanța, primarul Vergil Chițac o simte din plin: la prima gafă, a pierdut total încrederea cetățenilor, a partidului, fiind compromis în birou cu mica lui gășcuță care îl menține pe drumul pierzaniei. O singură dată a ieșit pe stradă și a fost apostrofat de o femeie, suficient ca să simtă pulsul orașului. Pe acest fond al nemulțumirilor, AUR Constanța a anunțat că nu are de gând să aștepte până în 2023, când primarul Chițac a precizat că intenționează să își ia în serios rolul de primar și a demarat o campanie de strângere de semnături, pentru un referendum de demitere. Inițiativa este disponibilă AICI și AICI.

O situație disperată se regăsește și la Agigea, unde USR-PLUS a desemnat viceprimarul, pe Gabriel Ciobanu, iar de cinci luni primarul Cristian Maricel Cîrjaliu refuză să recunoască starea de fapt. Astfel, consiliul local Agigea este blocat încă din septembrie 2020. Președintele USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi, ne-a precizat că până acum a utilizat toate pârghiile: a discutat cu prefectul, a avut o declarație în Parlament pe 17 februarie, iar acum a rămas ultima soluție, una disperată: referendum de demitere!

Un al treilea referendum de demitere este inițiat, la nivel național de această dată, în Satu Mare, unde primarul Kereskényi Gábor renovează platoul din centrul orașului cu o firmă prietenă, care utilizează materiale de proastă calitate. PSD a anunțat pe 28 februarie că îl va demite pe primarul UDMR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.